Очни лекари в Бристъл полагат грижи за 17-годишен тийнейджър, след

...
Очни лекари в Бристъл полагат грижи за 17-годишен тийнейджър, след
Коментари Харесай

17-годишен ослепя заради лошия си начин на хранене

Очни лекари в Бристъл поставят грижи за 17-годишен младеж, откакто зрението му се влошило до слепота. След като приключил главно учебно заведение, младежът се хранел единствено с пържени картофки, чипс и бял самун, като понякога хапвал малко шунка или салам, оповестява Profit.bg.

``
реклама

Медицинските проби посочили, че той страдал от остра непълнота на витамини и увреждания в резултат на недохранване.

Изключително придирчив

Тийнейджърът имал обзор при персоналния си доктор на 14-годишна възраст, поради това, че се чувствал изтощен и недобре. Тогава било намерено, че страда от липса на витамин B12 и му били предписани хранителни добавки, само че той не спазвал лекуването, нито пък подобрил неприятния си метод на хранене.

Три години по-късно той се озовал в очна клиника в Бристъл поради прогресивна загуба на зрението, осведоми BBC.

Според лекар Дениз Атан, която се грижела за него в болничното заведение " неговото всекидневно хранене включвало порция пържени картофки от локален магазини. Той също по този начин ядял пакетиран чипс, а от време на време и малко самун и шунка. Не хапвал никакви плодове или зеленчуци ".

Доктор Атан и нейните сътрудници ревизирали още веднъж равнищата на витамини и разкрили, че той още веднъж страдал от липса на B12 както и на други значими витамини и минерали като мед, селен и витамин D.

Той не бил с наднормено или поднормено тегло, само че бил мощно гладуващ.

" Той бе изгубил минерали от костната си система, което е в действителност шокиращо за момче на неговата възраст. "

По отношение на загубата на зрение, той към този момент отговарял на критериите, с цел да бъде счетен за незрящ.

" Той имаше слепи петна в центъра на зрението си, което значи, че не може да кара и за него би било в действителност мъчно да чете, да гледа телевизия или да разграничава лица “, споделя лекар Атан.

" Той обаче може да върви самичък, тъй като към момента има периферно зрение “.

Заболяването, от което младежът страда, е хранителна оптична невропатия и е лечимо, в случай че бъде диагностицирано на по-ранен стадий. Ако не бъде лекувано прекомерно дълго време обаче нервните нишки на зрителния нерв умират и уврежданията остават непрекъснати.

Според лекар Атан случаи като този за благополучие са необичайност, само че родителите би трябвало да са наясно с евентуалните увреждания в резултат на придирчивостта на децата им във връзка с храненето и да потърсят експертна помощ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР