Очната болница във Варна става собственост на Медицинския университет в

...
Очната болница във Варна става собственост на Медицинския университет в
Коментари Харесай

Очната болница във Варна става собственост на Медицинския университет в града


Очната болница във Варна става благосъстоятелност на Медицинския университет в града. С 42 " за " Общинският съвет (ОбС) гласоподава дяловете от капитала на " Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване " (СБОБАЛ) да бъдат трансферирани безплатно посредством подаяние на МУ " Проф. доктор Параскев Стоянов " , оповестиха от локалния парламент.

Болницата е под ръководството на ВУЗ-а от 2019 година, само че но досега е била благосъстоятелност. " Оттогава сдружението беше нормализирано, престана да натрупа загуби и е в положително финансово положение ", показват от ОбС-Варна.

Най-големият проблем пред болничното заведение сега била неприятната материална база. Университетът предложил да обнови напълно постройката й, само че с цел да направи вложения, било належащо да има дружествените дялове в капитала на Очна болница.

С друго решение на Общинския съвет капиталът на болничното заведение се усилва с 448 300 лв.. Средствата съставляват цената на целева дотация за погасяване на просрочени отговорности на СБОБАЛ към 24. октомври 2019 година
 Областният шеф блокира безпричинно бюджета на Варна, съгласно депутати от ГЕРБ-СДС
Областният шеф блокира безпричинно бюджета на Варна, съгласно депутати от ГЕРБ-СДС

Общината не можела да извършва главните си действия

Прегласувани са и върнати от регионалния шеф решения за наново разглеждане. Одобрени са наново промени в Наредбата за организация на придвижването, с което се удължава работното време на Синята зона в градаи се вкарва Зелена зона, както и предложение за предоставяне на единодушие за вдишване на дълготраен общински дълг за осъществяване на част от капиталовата стратегия на общината.

Общински съвет прегласувал и също " Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност през 2022 година " и решения за продажба на недвижими парцели посредством обществени състезания.

Отпускат се и 260 000 лева на Двореца на културата и спорта за незабавен ремонт на трафопост , благосъстоятелност на общинското комерсиално сдружение. Изграденото преди 35 година оборудване било в сериозно положение и съществувала огромна заплаха комплексът да остане без ток за дълго време.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР