Очна болница във Варна става част от Медицинския университет. С

...
Очна болница във Варна става част от Медицинския университет. С
Коментари Харесай

Очна болница става част от Медицинския университет във Варна

Очна болница във Варна става част от Медицинския университет. С 42 „ за “ Общинският съвет гласоподава дяловете от капитала на „ Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване “ (СБОБАЛ) да бъдат трансферирани безплатно посредством подаяние на МУ “Проф. доктор Параскев Стоянов “.

Лечебното заведение през 2019 година мина под ръководството на висшето учебно заведение, само че остана общинска благосъстоятелност. Оттогава сдружението беше нормализирано, престана да натрупа загуби и е в положително финансово положение. Най-големият проблем пред болничното заведение сега е неприятната материална база.

Университетът предложи да обнови напълно постройката на болничното заведение, само че с цел да направи вложения, е належащо да има благосъстоятелност върху дружествените дялове в капитала на Очна болница.

Друго обвързвано с лечебното заведение решение, което съветниците взеха, бе да се усили капиталът на болничното заведение с 448 300 лв.. Средствата съставляват цената на целева дотация за погасяване на просрочени отговорности на СБОБАЛ към 24.10.2019 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР