Очите са прозорец към душата ни, но дали не е

...
Очите са прозорец към душата ни, но дали не е
Коментари Харесай

Древното японско суеверие за „очите санпаку“, които предсказват съдбата на човека

Очите са прозорец към душата ни, само че дали не е допустимо да разкриват и нашата орис?

Днес описваме за едно събитие в погледа на някои хора, което се свързва с антични японски суеверия.

Дори и да не вярвате в сходни неща, постоянно е любопитно да научите дали някои хора са родени с някакъв знак от ориста , нали?

Четенето на лица, или „ mian xiang “ на китайски, съществува от повече от 2600 години и е античната процедура за разчитане на черти на лицето за разгадаване на характера и бъдещето на индивида.
 Какво издават чертите на лицето за характера ви?  Какво издават чертите на лицето за характера ви?  Какво издават чертите на лицето за характера ви?  Какво издават чертите на лицето за характера ви?
Много хора, които познават азиатската традиция за четене на лица , разясняват един феномен, наименуван от японците санпаку очи . Всъщност този тип очи са изцяло естествени съгласно науката , само че на Изток съществуват някои странни суеверия , свързани с тях.

„ Санпаку ган “ или „ санпаку “ е японски термин, означаващ „ трите бели “ и се употребява за разказване на очи с бяла част, забележима над или под ириса, когато човек гледа напред с изправена глава.

Обикновено можете да видите бялото на нечии очи, известно като склера, отляво и отдясно на самия ирис. Въпреки това, при някои хора има дребна, само че забележима бяла част също над или под ириса.

На корейски същото събитие е известно като „ sambaegan eyes “.

Според някои учени склерата е бяла, с цел да направи ирисите и зениците ни по-видими . Твърди се, че това усъвършенства връзката, като ни разрешава да следваме погледа на другите по време на другарство.

Алтернативната азиатска традиция за четене на лица твърди, че очите санпаку са намек за ориста на индивида.

През 1965 година японският макробиотичен теоретик Джордж Осава разгласява книга, наречена „ Всички сте Санпаку “. Той стига много надалеч в теориите си, предполагайки, че „ положението санпаку е предизвестие, знак от природата, че животът на човек е заплашен от ранен и драматичен край “, както и че феноменът е сигнал за дисбаланс в тялото и страстите.

Ин Санпаку очи
Така се назовават очите с бяла част, показваща се под ириса . Смята се, че хората с ин санпаку очи по-често са застрашени от рискови и рискови обстановки в живота си, както и че могат да станат жертва на изменничество.

Ян Санпаку очи
Това са очите, при които бялата част се демонстрира над ириса . Те са доста по-редки. За хората с очи ян санпаку заплахата, пред която могат да се изправят, е вътре в самите тях. В тях бушуват необуздани страсти, които мъчно съумяват да овладеят, и като цяло могат да имат проблем със самоконтрола.

Разбира се, санпаку очите са изцяло естествена част от външния тип на хората , стига повода за това да не се крие в здравословни проблеми. Подобен външен тип се придобива още с придвижване на възрастта, вследствие на пластични интервенции и при контузии на лицето.

Скептиците подлагат на критика това поверие и заради повода, че това какъв брой забележима е бялата част на очите ни зависи доста от позицията на главата и посоката на погледа.

За известни персони със санпаку очи са определяни да вземем за пример принцеса Даяна и Били Айлиш . Може да ги сравните с очите на актрисата Кейт Бланшет, които не са такива :

За други известни хора със санпаку очи са считани американският президент Джон Ф. Кенеди, Майкъл Джексън, Мерилин Монро и Силвестър Сталоун.
 Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР