Очите на паметника на Цар Самуил в София угаснаха окончателно.

...
Очите на паметника на Цар Самуил в София угаснаха окончателно.
Коментари Харесай

Очите на цар Самуил вече не светят

Очите на паметника на Цар Самуил в София угаснаха дефинитивно. Може да светнат още веднъж против 3000 лв. от Столичната община, заяви създателят на скулптурата - Александър Хайтов пред Дарик.

Според заместник-кмета по културата доцент Тодор Чобанов не е било планувано очите на Цар Самуил да светят и по тази причина няма да поддържат диодите.

" Всички бяха сюрпризирани от тази непредвидена в плана апаратура. Затова в този момент ние не можем да поддържаме система, която не е узаконена по съответния ред ", разяснява той.

На друго мнение е създателят. " Знаеше се авансово, че ще бъде със светещи очи. Той го знаеше и искаше да го махне. Аз не се съгласих и го оставих по този начин ", съобщи Хайтов.

По думите на Чобанов, с цел да светят очите на Самуил още веднъж, би трябвало утвърждение от редица институции и процедурата е дълга.

Хайтов обаче твърди, че имал среща с Чобанов, който не се явил и изпратил различен човек, който изискал от създателя на паметника да подпише документ за това, че отхвърля да съобщи схемата за светещите очи.

" Онзи човек ми сподели, че скица не са правили, всичко е минало по този начин. Но дадоха обещание да се оправи осветлението. Казаха, че ще дадат скица на осветлението. Казаха, че това ще коства 3000 лв. ", сподели Хайтов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР