Очилата за виртуална и разширена реалност скоро ще се сдобият

...
Коментари Харесай

Южнокорейци създадоха микродисплей с рекордна плътност от 12 000 ppi


Очилата за виртуална и разширена действителност скоро ще се снабдят с 12000 ppi екран
(снимка: Raontech)

Напредъкът в технологиите за виртуална и разширена действителност (VR/AR) изисква съществуване на микродисплеи с доста висока разграничителна дарба, които да създадат цифровия свят допустимо най-реалистичен. Подобни екрани би трябвало да имат компактност най-малко 3000 пиксела на инч (ppi). Но южнокорейската компания Raontech надмина и най-смелите упования с създаването на екран с невиждана компактност от 12 000 ppi.

Рекордната компактност е реализирана с потребление на LCoS технология, или течни кристали върху силиций. Преди да намерят приложение в AR и VR, екраните от вид LCoS се използваха необятно в производството на проектори.

Водещи компании от промишлеността на екраните като LG Display смятат технологията OLEDoS (OLED върху силиций) за най-обещаваща във виртуалната и разширена действителност. Raontech се пробва да оспори това и твърди, че има доста клиенти на LCoS технологията.

Новият микродисплей на Raontech дава обещание пробив в AR/VR приложенията
(снимка: Raontech)

„ Обслужили сме повече от 200 клиенти освен за AR, само че и за медицински решения и оптични връзки. 70–80% от нашите клиенти са задгранични ”, споделя изпълнителният шеф на компанията – Ло-еун Ким.

Raontech няма лични заводи и се прицелва в международния пазар. В края на предходната година компанията достави на Qualcomm – най-големия разработчик на мобилни процесори – референтен микродисплей с рекордна компактност на пикселите.
още по темата
Може да се допусна, че екранът на Raontech ще попадне в референтните AR очила на Qualcomm, основани на чип Snapdragon AR2, и ще бъде необятно издирван от промишлеността.

Raontech се приготвя да стане обществена компания през март т.г. посредством обединение с Daishin Balance. Това ще й разреши да набере спомагателни средства за създаване на по-модерни екрани – освен LCoS, само че и на база LED технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР