Очилата Ray-Ban на Meta получиха допълнителна функция, базирана на визуално

...
Очилата Ray-Ban на Meta получиха допълнителна функция, базирана на визуално
Коментари Харесай

Смарт очилата Ray-Ban на Meta се научиха да разпознават и да ви информират за забележителностите

Очилата Ray-Ban на Meta получиха спомагателна функционалност, основана на образно търсене. Сега те могат да разпознават главните забележителности по маршрута на потребителя и да описват за тях напълно като екскурзовод.

Засега функционалността е налична в бета версията. Тя бе демонстрирана от основния механически шеф Андрю Босуърт. По време на представянето очилата разпознаха няколко забележителности в Сан Франциско и описаха за тях под формата на надписи. На собствен ред Марк Зукърбърг сподели новата функционалност върху образец от щата Монтана. В неговия случай очилата описаха за забележителните места в зрителното поле. В този случай посредством глас.

Визуалното търсене в смарт очилата работи по следния метод. Потребителите концентрират очилата върху избран обект и задават въпрос на изкуствения разсъдък за него. Системата търси отговора в действително време в Bing Search и го показва на потребителя. Гугъл Lens, да вземем за пример, работи по сходен метод.

Засега нововъведението не е налично за всички, а единствено за участниците в програмата за ранен достъп. Само че притежателите на тези очила не са удовлетворени. Те нееднократно укориха Зукърбърг, че всички най-интересни функционалности са налични за малко на брой определени. От компанията твърдят, че работят по въпроса и скоро функционалността ще бъде налична за всички. Клиентите от Съединени американски щати могат да се запишат в листата на чакащите и да оставят серийния номер на своите очила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР