Очевидно всички наскоро станахме фенове на Путин. Турският президент Реджеп

...
Очевидно всички наскоро станахме фенове на Путин. Турският президент Реджеп
Коментари Харесай

„Хюриет дейли нюз“: Путин - супергерой или прагматик, преследващ интереси

Очевидно всички неотдавна станахме " почитатели на Путин ". Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с него седем пъти единствено за една година, написа Дениз Зейрек във в. „ Хюриет дейли нюз “, представен от БГНЕС.

Вече знаем съвсем чудесно метода, по който върви, по какъв начин язди кон, по какъв начин ловува в дивата природа и детайлностите на персоналния му живот. Отнасяме се към него като " неотразим избавител " и " супергерой " за повдигането на ембаргото против Турция, което наложи, откакто турските военновъздушни сили смъкнаха съветски военен аероплан през 2015 година

Ако в близко бъдеще чуя изречението " Путин е с нас, ние сме в сигурност ", няма да се изненадам. Той съвсем стигна до такава степен, да бъде считан за " супергерой ". Толкова доста, че когато оценявах препълнената му стратегия във връзка с рецесията в Йерусалим, провокирана от признаването от президента на Съединени американски щати Доналд Тръм на Йерусалим като столица на Израел, се зачудих: „ Ако Путин желае да стане част от него, по въпроса за Йерусалим може да се реализира прогрес. Единственият човек, който може да предотврати това, е Путин ”.

Той преследва ползите си тъкмо като Тръмп. Видях обстановката по друг метод, когато погледнах зад кулисите на визитите на 11 декември в три страни: Египет, Сирия и Турция. Путин просто отметна въпросите на Йерусалим, като просто повтори формалната съветска линия.

Помнете това: в деня, в който Тръмп пристигна на власт, той изостри дипломатическата рецесия и по-късно продаде оръжие на спешни или застрашени страни. По време на рецесията Саудитска Арабия-Катар той осъществя продажба на стойност 13 милиарда $ в Катар и продажба на стойност 300 милиарда $ в Саудитска Арабия. Той също по този начин предложи да продаде оръжия на Япония и Южна Корея с думите: " Северна Корея ви заплашва с ракети и нуклеарни оръжия ".

Ще изостане ли Путин зад Тръмп? Той прави това за съветските ползи. Един образец е визитата на Русия в Египет. От наша позиция първата точка в дневния ред трябваше да бъде йерусалимската рецесия, само че за Путин тя беше сключването на договорката за атомната електроцентрала " Ел Дабаа " сред Москва и Кайро, за която стартира диалозите през 2015 година

Посещението на Путин в Дамаск, Сирия, която към този момент е съвсем прочистена от „ Ислямска страна “ (ИД), трябваше да се концентрира върху " използването на дълготраен мир " и върху интервала на " възобновяване ". Възстановяването на Сирия след петгодишна революция, с акцент върху Алепо и други сирийски градове, останали в отломки, може да се хареса на доста страни. Но Путин, който се е срещнал със сирийския президент Башар ал-Асад в Сочи и още веднъж в Дамаск, даде ясно да се разбере, че Русия желае " парче от тортата ".

Когато Путин пристигна в Анкара, ние се съсредоточихме върху Йерусалим, само че Путин се заинтересува повече от сключването на договорката за ракетната система S-400. Междувременно забавна детайлност по отношение на визитата на Путин в Кайро притегли вниманието ми. Атомната електроцентрала, която ще бъде издигната от съветската компания „ Росатом “ в северната част на египетския град Дабаа и атомната електроцентрала Аккую в Турция, са съвсем идентични. И двете съдържат 1200-мегаватови блокове за четирите реактора, които са модеа трето потомство ВВЕР-1200. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР