Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде

...
Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Целият свят знае, че изнасяме оръжие за Украйна, само Нинова - не

Очевидно войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, с цел да не се повтарят сходни напрежения. Това сподели за БНР Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер, някогашен външен и обществен министър и някогашен евродепутат.

„ Оръжейните фабрики работят на три смени и изнасят. В света сега няма друго място, което да има потребност от нашите муниции, с изключение на Украйна. Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. Българска социалистическа партия си мисли, че хората са толкоз посредствени, че слушат председателката им, в сравнение с да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, в това число Русия евентуално. Само госпожа Нинова не знае “, добави още Калфин.

" С това гласоподаване България излезе от безнадеждния път след подписването на контракта с РСМ. Предишното държавно управление постави на трупчета целия развой и блокира разширението на Европейски Съюз ", разяснява Ивайло Калфин.

„ Трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да забележим, че нашите съседи са европейска страна. Да, имаше напън върху България, само че би трябвало да дефинираме нашия интерес – не като има напън ние да се запънем като магарета. Дипломацията си свърши работата, политиците още веднъж не си свършиха работата “, съобщи Калфин.

Според Калфин методът, по който беше признато решението за рухването на ветото в Народното събрание, не е бил добър и ще провокира реакция в Скопие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР