Очевидно вече няма да виждаме нови смартфони с марката Nokia.

...
Очевидно вече няма да виждаме нови смартфони с марката Nokia.
Коментари Харесай

Още носталгия по Nokia: представиха телефоните с бутони Nokia 5310 и Nokia 6310 от 2024 година

Очевидно към този момент няма да виждаме нови смарт телефони с марката Nokia. Поне от HMD Global. Но може би за последно тя пусна три нови мобилни телефона с финландската комерсиална марка.

Новите артикули носят имената назовават Nokia 230, Nokia 5310 и Nokia 6310. И трите мобилни телефона са преосмислени версии на досегашните модели.

В новите модели няма екстри, макар че Nokia 5310 (2024), сходно на своя предходник, получи бутони за ръководство на музикалния плейър. Те са сложени в профил на екрана.

И трите обновени модела разполагат с 2,8-инчови екрани с QVGA резолюция, Bluetooth 5.0 модули за безжична връзка. Налични са общоприетоо 3,5 мм аудио гнездо за микрофон и слушалки, слот за microSD карти памет и акумулатори с потенциал 1450 mAh. Телефоните се базират на е SoC Unisoc 6531F, а софтуерната платформа е S30+.

Nokia 5310 и Nokia 6310 разполагат с съществена камера с резолюция 0,3 МР, до момента в който Nokia 230 има единствено предна камера, само че с резолюция 2 МР. Във всички случаи има единствено 2G поддръжка.

Засега информация за цените няма, само че надали тези мобилни телефони с бутони и с поддръжката единствено на 2G ще са скъпи. Те оферират напълно базови благоприятни условия, само че въпреки това разсънват носталгията по превъзходните за своето време телефони Nokia.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР