Очевидно трябва да убедим всички австрийски партии за това, заяви

...
Очевидно трябва да убедим всички австрийски партии за това, заяви
Коментари Харесай

Вебер: Искаме да видим България и Румъния в Шенген възможно най-бързо

Очевидно би трябвало да убедим всички австрийски партии за това, съобщи ръководителят на ЕНП
Искаме да забележим България и Румъния в Шенген допустимо най-бързо. Това съобщи ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер на откриващата конференция на конгреса на ЕНП, който стартира през днешния ден в Букурещ, представен в Българска телеграфна агенция.

В отговор на журналистически въпрос, че тази заран австрийските консерватори са декларирали, че не желаят да поддържат предизборния манифест на конгреса частично и поради Шенген, Манфред Вебер сподели: “Очевидно имаме австрийско предизвикателство и би трябвало да убедим всички австрийски партии за България и Румъния в Шенген ”.

“Надяваме се в границите на конгреса на ЕНП в Букурещ да получим поддръжка за цялостно присъединение към Шенген. На 31 март ще бъдем в Шенген по въздух и вода. Но румънската диаспора, която живее и работи зад граница, се надява Румъния да влезе и по суша. Надяваме се това да се случи допустимо най-скоро ”, сподели на собствен ред ръководителят на румънската Национално-либерална партия Николае Чука. Той осведоми, че към този момент е коментирал тематиката с Манфред Вебер, с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола и има цялата им поддръжка.

“Надявам се, че като бъде написано като цел в крайния документ на конгреса на ЕНП в Букурещ, ще бъде дадена опция да влезем и по суша допустимо най-скоро ”, сподели Чука. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР