Очевидно ще трябва да водим преговори с Газпром, но това

...
Очевидно ще трябва да водим преговори с Газпром, но това
Коментари Харесай

Росен Христов: Очевидно ще трябва да водим преговори с „Газпром”

Очевидно ще би трябвало да водим договаряния с „ Газпром ”, само че това ще бъдат доста сложни и тежки диалози. Това разгласи на конференция в Министерския съвет енергийният министър Росен Христов след съвещанието на Кризисния щаб по енергетика.

Брифинг след съвещание на Кризисния щаб по енергетика
Posted by on Monday, August 22, 2022
По думите му от министерството са подготвили разнообразни разновидности за диалози, само че чакат ответен отговор от " Газпром ". Христов акцентира, че интерконекторът с Гърция е бил оставен без контрол от предходното ръководство, като са акумулирани редица проблеми, свързани със строителството и с документите.

„ Заварихме цялостен безпорядък и управление, което не съдействаше за решаването на казуса “, разяснява Христов и посочи, че служебният кабинет стартира договаряния с Азербайджан за доставки на спомагателни количества природен газ. Очаква се резултатът от тях да е до две седмици.

По отношение на Топлофикация-София министърът изясни, че са се провели няколко срещи със Столична община, като е основана и работна група от специалисти, която да откри съществено друго решение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР