Очевидно, през 2024 година ще има повече предизвикателства на пазара,

...
Очевидно, през 2024 година ще има повече предизвикателства на пазара,
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Да не се паникьосваме и да си посипваме главата с пепел

Очевидно, през 2024 година ще има повече провокации на пазара, тъй като главните търговски сътрудници на България в Европа влизат в по-трудни години на криза, което може да докара до по-високи лихви.

Това сподели финансистът Левон Хампарцумян по Радио “Фокус ”.

По думите му, особено софтуерните компании към този момент стартират да усещат резултатите от новите технологии, свързани с изкуствения разсъдък. Изкуственият разсъдък няма в обозримо бъдеще да замести естествения разсъдък, само че ще замести един куп релативно простички, повтарящи се дейности, които могат да се автоматизират и да се създадат благодарение на новите технологии доста по-ефективни, доста по-евтини. Това значи, че най-ниско квалифицираните хора в тази промишленост са застрашени да изгубят работата, само че тези, които са висококвалифицирани, в противен случай, ще имат повече благоприятни условия.

Хампарцумян не вижда проблем в това, само че има предпоставки за промяна на пазара през 2024 година. В България, главно приказваме за пазара на недвижими парцели в София и няколко огромни града, като останалото е друга опера, където не се случват някакви драми и няма заплаха да се случат.

" Така че аз не мисля, че би трябвало изкуствено да нагнетяваме паника и стрес в икономическите играчи, изобщо и в хората. Защото уплашеният човек взима неверни решения. Ще би трябвало невъзмутимо да проучваме аргументите на проблемите, какво се случва, по какъв начин може да се излезе. Да се търсят решения, дружно с финансиращите институция, вероятно, с бизнесмените, които построяват нови планове и по този начин. Това е, което би трябвало да се прави, а не да се паникьосваме и да си посипваме главата с пепел, аман-заман пристигна рецесията. Ами няма, в смисъл ние дори механически не сме в рецесия, а това, в което живеем, по-скоро би трябвало да го приемем като новото обикновено ", добави финансистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР