Очевидно няма друг начин - на властта ѝ е трудно

...
Очевидно няма друг начин - на властта ѝ е трудно
Коментари Харесай

Фен на Левски: На паметника нямаше акция и хулиганство, а политически протест

" Очевидно няма различен метод - на властта ѝ е мъчно да отбрани националния интерес, паметта и историята, и да отстрани паметника на окупацията, която довежда България до банкрут ".

Това съобщи последователят на " Левски " Георги Василев във връзка случилото се нощес пред Паметника на руската войска пред репортера на Euronews Bulgaria Йоана Георгиева. 

Василев отхвърли обвиняванията, че офанзивата по паметника и палатковия лагер е била хулиганска демонстрация или - както всеобщо бе наречена - акция. И съобщи, че той самият би я окачествил като изложение на гражданска позиция, само че и като политически митинг - тъй като по думите му тези монументи основават единствено разделяне в обществото. 

" Синята общественост има мощна гражданска позиция и я е изразявала неведнъж. След успеха на " Левски " нощес тя е изразена още един път - и пред паметника, и на стадиона ", заключи Георги Василев.

Той попита за какво всички си затварят очите, че палатковият лагер на " Левицата ", Българска социалистическа партия и " Възраждане " е противозаконен. И поздрави съидейниците си, които счупиха плочата на паметника с чук, за гражданската позиция.

Според последователя на " Левски " обвиняванията за откраднати движимости от къмпингуващите пред монумента звучат необичайно и наподобяват като опит за отклонение на вниманието.

Нападението над паметника се случи снощи след края на мача сред „ Левски “ и израелския " Апоел ". Тогава група почитатели на „ Левски “ нападнаха плочата на монумента с чук, обстрелваха покрайнината с димки и изписаха на гранита " Искаме български монумент ". По това време там са били неколцина от съидейниците на проруските леви партии, които разпънаха палатки и стоят непрекъснато в отбрана на паметника, чието разглобяване към този момент е в административен ход. 

От Министерство на вътрешните работи оповестиха за четирима задържани и формирани досъдебни производства, както и за потърпевша жена - напръскана с пикантен спрей в лицето.

Според бранителите на паметника потърпевшите в действителност са двама, а почитателите на " Левски " са палили и рушили палатките, и са присвоили чанта. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР