Очевидно няма да бъде пропусната нито една възможност от „Белене”

...
Очевидно няма да бъде пропусната нито една възможност от „Белене”
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Няма да се пропусне възможност от „Белене” да продължат да се дърпат милиарди

Очевидно няма да бъде пропусната нито една опция от „ Белене” да продължат да се дърпат милиарди във всички направления. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV някогашният енергиен министър Трайчо Трайков. По думите му това слага плана в една група с КТБ.

„ Желанието да се крадат милиарди без забележим резултат за хората ги обединява”, означи Трайков.

Според него терзанията към „ Белене” са „ дали след тези 3 милиарда няма да изхвърчат още 30”.

„ Колкото и да е огромна сумата от 3 милиарда, тя е 10-15% от общата, която е нужна, с цел да бъде приключено това премеждие, посочи Трайков.

По думите му последните калкулации за финалната сума за „ Белене” са за 10-11 милиарда евро.

На въпрос за оборудването за АЕЦ „ Белене”, за което България заплати 620 млн. евро след правосъдно решение и което Румен Овчаров сигнализира, че се съхранява при неуместни условия, Трайков разяснява, че това не е най-същественият въпрос. „ Когато притежаваш нещо, което не ти е належащо, това, което би трябвало да те занимава, е по какъв начин да го продадеш, а не по какъв начин да го съхраняваш”, означи той.

„ Никога няма да чуете цифри от хората, които пазят плана – нито какъв брой ще коства, нито какъв брой ще коства електрическата енергия. А електрическата енергия ще е допустимо най-скъпата от всяка нова мощ, която се вкара в България”, сподели някогашният енергиен министър.

Според него тя евентуално би била 200 лева на мегаватчас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР