Очевидно никой не може да стане министър-председател насила. При това

...
Очевидно никой не може да стане министър-председател насила. При това
Коментари Харесай

Нови рискове: Слави подкрепя Радев, а министрите му? Има и риск да не се насрочат президентски избори

Очевидно никой не може да стане министър-председател принудително. При това състояние, явно не може да се пристъпи към гласоподаване. Обратното би ни довело до парадокс – представете си, че парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи изберат за министър председател човек, който не желае да бъде министър председател. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър и член на Комисия за защита на конкуренцията проф. Пламен Киров.

Припомняме, че в случай че се следва Конституцията, би следвало да има гласоподаване в пленарна зала на оферти за министър председател Пламен Николов и проектоправителството му, защото той върна проучвателния мандат на президента като сполучливо изпълнен. Какви са тънкостите на конституционната процедура,!
 Тошко Йорданов изключи опцията Има Такъв Народ да е сътрудник с предатели Тошко Йорданов изключи опцията Има Такъв Народ да е сътрудник " с предатели "
" Те можеха да се държат партньорски, а не го направиха. С предатели човек не може да е сътрудник. " Това съобщи депутатът и заместник-пред...

Безпрецедентно е, съгласи се едно от лицата на „ Изправи се България! Ние идваме ” (ИБГНИ) Мая Манолова. Но и тя сподели, че откакто Пламен Николов самичък не желае да е министър председател, няма по какъв начин да бъде гласуван. Манолова допусна, че случилото се ще стигне до Конституционния съд.

„ На прага на рецесия сме, провокирана от безотговорните дейности на „ ИТН ” (ИТН). Предателство би било, в случай че бяхме дали своят вот кабинет-марионетка ”, безапелационна беше Манолова. Според нея е симптом на уязвимост и липса на причини, когато лепиш етикети на съперника.

„ Необходимо е да върнем политическия разговор ”, прикани Манолова, съгласно която би трябвало да има опит за сформиране на устойчиво държавно управление, „ кабинет, който да заложи на сполучливите лица от служебното държавно управление ”. Според нея, мандатът на такова държавно управление би трябвало да е 6-8 месеца. Не сме водили диалози с Има Такъв Народ за третия мандат, тъй като би трябвало да се извърви процедурата – второто завъртане е да се даде мандатът на ГЕРБ, напомни тя. „ Ще се види дали поддържат президента (Румен Радев) през отношението към неговите служебни министри ”, сподели Манолова, която смята, че до този миг Има Такъв Народ ги нападна сходно на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

За нас няма значение кой ще извърши третия мандат за сформиране на държавно управление, в случай че има воля да бъде изпълнен съгласно упованията на хората, уточни Манолова.
 Вторият отдръпнал се министър председател на Слави: Умните и красивите, елегантните и кресливите взеха решение, че келепирът стои над всичко Вторият отдръпнал се министър председател на Слави: Умните и красивите, елегантните и кресливите взеха решение, че келепирът стои над всичко
След като отдръпна кандидатурата си по " персонални аргументи ", вторият кандидат-премиер на " ИТН " (ИТН) Пламен Николов реши да излее...

Малко комплицирано е да има избори 2 в 1, предизвести проф. Киров, съгласно който мъчно Народното събрание ще бъде разхлабен на 31 август. Освен това – ще трябват още машини за гласоподаване, предизвести той. Но съгласно него, проучвателните мандати за сформиране на държавно управление не може да се бавят месеци наред. Да не се стигне до това да няма актуализация на бюджета, а както е тръгнало да не успее Народното събрание да насрочи даже дата за президентски избори, сподели още Пламен Киров. И уточни още един проблем – служебното държавно управление и по какъв начин ще подаде оставка пред сегашния парламент. Ако бъде разхлабен настоящия парламент, съгласно мен президентът би трябвало да издаде нов декрет за служебно държавно управление, само че може би ще го посъветват да не го прави, приключи Киров.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР