Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол

...
Очевидно нещо не е наред, очевидно е, че граничният контрол
Коментари Харесай

Инцидентите с мигранти зачестиха! МВР да вземе по-комплексни мерки

„ Очевидно нещо не е наред, явно е, че граничният надзор се пропуква много систематично. Съответните длъжностни лица би трябвало да вземат ограничения, с цел да не се случват сходни неща ”. Това разяснява някогашният вътрешен министър Веселин Вучков. Той разяснява нещастието с 18 мъртви мигранти, открити в камион край Локорско в петък вечерта.

Според Вучков аргументите за сходни обстановки са разнообразни.

„ Лош граничен надзор, физически на границата. Оперативната работа – това са каналджийски схеми на трафиканти. Трябва да се работи и с турските служби. Ами тематиката антикорупция изобщо в Министерство на вътрешните работи? Може ли толкоз хора да бъдат трафикирани, без да има забъркани чиновници ”, сподели Вучков в ефира на Нова.

„ Тези произшествия ужасно доста зачестиха. Ръководството на Гранична полиция, на Министерство на вътрешните работи да вземе по-комплексни ограничения. Има запас от Европа. Гранична полиция е добре обезпечена последните години, макар всичките приказки. Една от дребното служби, които употребяват съвсем безграничен запас от Европа ”, разяснява Вучков.

Подобни случаи дават причини и на тези, които са срещу приемането на страната ни в Шенген. Това не е подбуда, само че задоволително опрощение, стана ясно още от думите му.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР