Очевидно нещата в Украйна се проточват. Но ходът на войната

...
Очевидно нещата в Украйна се проточват. Но ходът на войната
Коментари Харесай

Д-р Канов за помощта към Украйна: По някаква причина американците се бавят

Очевидно нещата в Украйна се проточват. Но ходът на войната е целият свят против агресора Путин. Така че изходът от тази война е вън от подозрение. Въпросът е по кое време.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria писателят, психолог и анализатор доктор Любомир Канов, живял в Ню Йорк.

Системите „ Пейтриът “ са няколко разновидности. Могат да доближават разнообразни цели – ракети, самолети и други, само че ми се коства, че по някаква причина американците са бавят. Приеха чудовищни като размер помощи. Става дума за големи суми и разнообразни системи. Но има известна „ тегавост “ на всичко това. Много хора по тази земя бихме предпочели тези системи да дойдат по-бързо, тъй като забавянето им значи повече жертви за украинците.

Много ме впечатли английският отговор още в самото начало. Той беше доста бърз, с доста ефикасни оръжия и с доста ранно обучаване на украински бойци – 10 000 и повече.

 
Речникът на Путин е доста забавен, той е постоянно застрашителен. Имаше подмятания за нуклеарен отговор, в този момент щял да активизира 1.2 млн. бойци. В момента военните окръжия гонят тези новобранци с кучета по сукаците, с цел да ги активизират. Това е една неохотна готовност, тя среща опозиция в съветския народ. Много от заканите на Путин са кухи.
Тази опасност е по-скоро, с цел да наподобява заплашителен. Има такива животни и риби дори, които се изправят на задните си крайници или се напълват с вода и наподобяват големи.

Той в действителност е спрян и постепенно отстъпва. В позиционните борби за Бахмут също бавно отстъпва. Цар зима надали ще избави Русия, тя изразходва доста от своите оръжия към този момент. Трябва да си набави такива от Корея от Втората международна война или от Иран.

Зеленски е сегашният воин на демократичния свят.

 
Просто не ми се приказва за метода, по който България се показа в тази борба. Начинът по който нерешително, скришно отговори. В България президентът и цяла една кохорта, има цялостен един археологически слой от хора с просъветски нрав на всички равнища. Постепенно се подвигна тази вълна със съдействието на Путин и неговата пета колона.
Ние сме едно гнездо от резиденти на путинска Русия. Това е много позорно. МигГ-овете да вземем за пример, на които президентът е летял и евентуално са му много скъпи. Не може да се раздели с тях, както с детските си играчки. Трябваше да ги дадем, както направи Чехия, които в подмяна получават съвременни самолети. Това беше доста бърз и сполучлив метод да се отървем от това, което някои назовават таралясници.

Руското въздействие не стопира, тъй като в никакъв случай не му беше даден отпор. Още от 90-те години не се състоя нито лустрация, нито десъветизация. Ако желае освен номинално да се причисли към цивилизования свят, България би трябвало радикално да организира дерусификация и десъветизация.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР