Очевидно изборът на Иван Гешев за главен прокурор беше грешен.

...
Очевидно изборът на Иван Гешев за главен прокурор беше грешен.
Коментари Харесай

Огнян Дамянов: Изборът на Гешев за главен прокурор беше грешен


" Очевидно изборът на Иван Гешев за основен прокурор беше неверен. Висшият правосъден съвет обаче направи положително решение за на основния прокурор ". Това съобщи Огнян Дамянов от Висш съдебен съвет в студиото на БиТиВи.

По думите му в последния месец напрежението в правосъдната система достигнало до равнища, които не са познати в историята на прокуратурата. Поведението на Гешев за не оказва помощ за разкриването на обективната истина, а цели нещо друго, посочи кадровикът.

Дамянов регистрира обаче, че през мандата си Гешев направил някои положителни неща, като да вземем за пример битката с битовата престъпност.

Той чака Иван Гешев да влезе в политиката с непрекъснатите си обръщения към българските жители. Според Дамянов Висш съдебен съвет би трябвало да назначи нов човек за основен прокурор, който да всява успокоение и протекция.

Относно, осъществен на 1 май, Дамянов уточни, че гърмеж против основния прокурор е имало, само че каква е била задачата ще се реши от досъдебното произвеждане. Висшият правосъден съвет не променил мнението си за Гешев след атентата, а по-скоро след посочи Огнян Дамянов.

Той увери, че персонално неговите решения не са повлияни от политици и не се познава с политически представители.
 Членове от Висш съдебен съвет се оплакаха от напън
Членове от Висш съдебен съвет се оплакаха от напън

Представиха претекстовете за какво се отхвърлят от уволнението на Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР