Очевидно имаше бъгове сега. Дали е от кода, дали е

...
Очевидно имаше бъгове сега. Дали е от кода, дали е
Коментари Харесай

Тома Биков: Трябва да има промяна в Изборния кодекс, за да се дадат гаранции на обществото

„ Очевидно имаше бъгове в този момент. Дали е от кода, дали е от флашката… ”, сигнализира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му няма никакви гаранции, че кодът на машините за гласоподаване е изработен добре. ГЕРБ желаеха право на отговор за изявление на някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов, който съобщи, че проблем със сигурността на машините за вота няма, а представител от партията на Бойко Борисов по този начин и не се е появил в деня, в който е бил показан кодът. Тома Биков оспорва думите на Божанов.

„ Ние имахме представител. Това е доцент Явор Томов ”, посочи Биков пред Нова телевизия. Той акцентира, че за представянето на кода ГЕРБ не са получили покана.

„ Очевидно би трябвало да се направи смяна в Изборния кодекс, с цел да се дадат гаранции не на нас, а на обществото. Съмненията за честността на изборния развой и в неговото обикновено протичане вредят за доверието и в изборния развой, и в институциите ”, безапелационен е Тома Биков. Според него някогашният отраслов министър Божидар Божанов не е направил нещо значително в това отношение, даже всичко било официално.

От ГЕРБ желаят разбор на изборния развой, с цел да са сигурни, че той е протекъл обикновено и законно. С това трябвало да се занимае преди всичко Централната изборна комисия, с присъединяване на специалисти от политическите партии и публични организации.  

„ Моето мнение е, че ние не сме подготвени въобще за 100-процентово машинно гласоподаване ”, твърди определеният за народен представител. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР