Очевидно има погрешна интерпретация на думите на Борисов - най

...
Очевидно има погрешна интерпретация на думите на Борисов - най
Коментари Харесай

Дачич се извини на Борисов без да каже пряко извинявам се

" Очевидно има неправилна интерпретация на думите на Борисов - най ме изненада това, което оповестиха нашите медии. Както анализирахме, министър председателят Борисов в действителност дава отговор на запитване дали Борел ще е привързан, тъй като Испания не признава Косово. Това значително за мен трансформира подтекста на изявата му ". Това съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич по абсурда поради Косово, който стана факт с България.
Дачич приказва с нашия външен министър Екатерина Захариева в словашкия курорт Високи Татри, където вземат участие в неофициалната среща на министрите на външните работи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Именно на срещата със Захариева, сръбският министър де факто призна, че погрешно е подлагал на критика Борисов. Припомняме, че Дачич сподели следното преди три дни: " Бойко, да ти кажа едно нещо - позицията на Европейски Съюз е, че Косово не е самостоятелна страна. Ти, Бойко, би трябвало да зачиташ позицията на Европейски Съюз, а не да даваш уроци на Борел. Какво е това безсрамие, на какво наподобява. Писна ми от всичко това. А да не приказвам и за това, че единствено преди няколко месеца получи наш медал ". Сръбският външен министър го съобщи, тъй като Борисов разяснява ролята на новия висш представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел и че по отношение на Косово той не би трябвало да пази испанската позиция на непризнаване на някогашната сръбска провинция, а да съблюдава общата позиция на Европейски Съюз, която включва статут на Косово.
" Сътруднича си с Борисов от доста години бях сюрпризиран от интерпретациите на думите му в нашите медии. Изчистихме всичко това с министър Захариева. Искаме с България положителни връзки, другарски, съюзнически и стратегически, тъй като това е в полза на двете страни и двата народа. Благодарни сме на България за помощта в европейската интеграция. България може да разчита на Сърбия. Впечатлението в България беше, че атакувам Борисов, само че в действителност съм реагирал на нещо, което Борисов не е казвал. Искам да кажа, че тази тематика е затворена и както Бойко е споделил: Да вървим напред! "
Екатерина Захариева акцентира пред Дачич, че изявлението на премиера Борисов в Познан е напълно правилно политически и юридически, че реакцията му е била изрично неприемлива за България и не оказва помощ на другарските ни двустранни връзки. Фактът, че 23 страни от Европейски Съюз, една от които е България, са признали Косово, не може да попречи на двустранните ни връзки, а България постоянно е подкрепяла Сърбия в европейската й интеграция, безапелационна е Захариева.
Как реагира Борисов на абсурда - научете в тази публикация!
Междувременно, в Сараево Борисов се срещна със северномакедонския президент Стево Пендаровски. И двамата си благодариха поради позицията на Скопие за Гоце Делчев, а Пендаровски разгласи, че България е най-големият покровител на Северна Македония по пътя ѝ към НАТО и Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР