Очевидно е, не би трябвало да има никакви съмнения, че

...
Очевидно е, не би трябвало да има никакви съмнения, че
Коментари Харесай

Експерти: Русия използва темата за войната, за да разделя не само България, но и ЕС

" Очевидно е, не би трябвало да има никакви подозрения, че Русия употребява тематиката за войната, с цел да разделя освен България, само че и на равнище Европейски Съюз ". Това съобщи в студиото на Нова телевизия журналистът Асен Генов.

" Темата Русия безспорно е полюсна. Не мисля, че има някаква директна връзка сред президента Радев и Русия и му диктуват от Москва каква позиция да заеме. Става дума за неговите възгледи. Те обаче се разминават с геополитическия избор на България ", уточни от своя страна политологът доцент Даниел Смилов.

" Така нареченият единен запад, който държи търговско-банковата система, сложи своите условия. Продавачът на газ въпреки това споделя " Това не ме устройва ". Естествено в този момент се почна – договорите не се извършват. Те би трябвало да бъдат преформатирани, в случай че искаш да получаваш стока. Няма потребност в сходна обстановка да се подскача толкоз остро. Просто би трябвало да се види какво би трябвало да се прави – на групово европейско равнище, и на самостоятелно ", акцентира социологът Кольо Колев.

" Газът се стопира за страната, която заема най-категорична позиция във връзка с войната в Украйна. И за страната, която има " най-беззъба " позиция по този въпрос - България. Общо взето този съветски метод е забавен и цели да тества двете крайни и противоположни позиции в Европа за заплащането на газа в рубли ", разяснява политологът доцент Огнян Минчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР