Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от

...
Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от
Коментари Харесай

Нинова за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Всявате смут в главите на хората, никой не знае какво правите

Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от година. Изпълнителна власт няма – има служебно, краткотрайно държавно управление. Част от правосъдната система разгласи война на политиците след случая с Гешев. Нестабилността е обхванала и трите управляващи у нас – трите крайници, на които седи страната, се ритат между тях, цялата конструкция се клати.

 

Това съобщи в остра декларация водачът на БСП Корнелия Нинова.

 

" Според нас би трябвало да се стабилизира законодателната власт – работещ парламент. След това тази власт да стабилизира изпълнителната власт – да излъчи устойчиво държавно управление. И най-после – да създадем съдена промяна, която да даде гаранции за правдивост и непоклатимост на правосъдната система ", разгласи тя.

 

„ Един месец се разиграва подобен спектакъл, че уважаеми жители, сигурна съм, че не можете да се насочване какво се случва в страната. Ние тук губим нишката. Наблюдаваме двете партии, които се пробвате да извършите държавно управление и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат – Борисов кани вторите, направиха законодателна стратегия. Браво, би трябвало да има закони и да ги одобряваме за хората. Обаче няма, няма комисии, няма закони. Направихте управническа стратегия – явно имате управническо болшинство. Само че и такова няма “, обеляза тя.

 

" Разпределихте си функции. Делян Добрев заран приказва против Асен Василев, господин Желязков вечер го хвали и споделя " Асен е положителният финансист ", сподели Нинова, а Желязков вметна, че го хвали и заран.


Първите споделят „ подкрепете ни нас “, вторите споделят „ не, няма да ви подкрепим “. Вторите дават държавно управление и стратегия, тъй като Борисов им я е изискал – в този момент той ви споделя, че не му харесва този кабинет, дайте различен. И Политическа партия оферират държавно управление на малцинството.

 

Тя съпостави връзките на първите две сили в Народно събрание герои от " Оркестър без име ". Създавате звук, опит да изглеждате като Бетовен, само че не ви се получава – ходите по малките екрани, внасяте ужас в главите на хората “, безапелационна е тя.

 

„ От през вчерашния ден обстановката е друга – включихте БСП гадно във вашия фонов звук, означи водачът на партията.

 

Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка, уточни Нинова и разяснява, че споделя " тротинетка ", тъй като не звучат като сериозен автомобил, който ще изтегли България от рецесията.


Борисов е цар да ни увърти в една група и ние да сме маскари. Борисов е манипулатор добър, само че няма да му се получи с нас. Политическа партия пък ни слагат условия за възможна поддръжка. „ Възможно е да имаме поддръжка от БСП “ - но кой ви го сподели това? Хаосът е цялостен, страната има потребност от непоклатимост. Знаем, че сме 23-ма депутати, имаме действителна визия за себе си. Но знаем, че тези 23-ма може да се окажат основни за страната. Няма да ви позволим да ни вкарвате във вашата игра – да се плашите взаимно с БСП или да ни употребявате като маша. Няма да позволим ултиматуми “, разгласи тя.

 

„ Политическа партия са присъединили в техния проектокабинет член на БСП и от през вчерашния ден се внушава, че това е в съгласие – за Иван Кръстев приказвам. Нека е ясно: нито ни е уведомил, нито сме се съгласявали, това е воля на Политическа партия и не намествайте БСП това. Не им е за пръв път. Ако бъдем поканени на диалог, в случай че участваме в договаряния, а не в ултиматуми, ще се отзовем.

 

Какъв ще е изходът от тези договаряния – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я осъществим “, съобщи още Нинова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР