Очевидно е, че в България има погрешна нагласа към ваксинациите,

...
Очевидно е, че в България има погрешна нагласа към ваксинациите,
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: В България има погрешна нагласа към ваксинациите

Очевидно е, че в България има неправилна настройка към имунизациите, което е причина да се отличаваме фрапантно от безусловно всички страни от Европейски Съюз. Това съобщи пред съветникът на министъра на опазването на здравето проф. Мира Кожухарова.

„ В България има задоволително ваксини и към този момент на процедура всеки може да се имунизира, на каквото място си избере, само че хората са обзети от предразсъдък и споделят каквото има да се случва, да се случва “, разяснява тя, като добави, че в другите европейски страни хората одобряват медицинските пояснения.

По думите й, в случай че първоначално осведомителната акция се прави оценка, че не е почнала вярно, то това от дълго време е променено.

„ Прави усещане, че в ромската общественост работят доста добре подготвени здравни посредници. Те са чудесно подготвени и във връзка с болестта, и във връзка с имунизацията. Тоест тези хора имат един непосредствен до човек тях, който може да им изясни всичко. Въпреки всичко те са взели решение да не се имунизират, което мисля, че е погрешно “, изясни проф. Кожухарова.

Тя разяснява опцията имунизирането против ковид да стане наложително, като сподели, че в някои страни към този момент вършат такива опити - не за всички хора, само че най-малко за някои специалности, които имат най-вече контакти с хората. Тя обаче акцентира, че „ даже късмет принудително не може да се даде на хората, в случай че те не желаят “.

Проф. Кожухарова изясни, че показания проект за деяние при нова вълна на COVID-19 не е стратегически, а проект за съответно деяние в избрания миг на развиване на пандемията.

„ При нужда някои негови детайли биха могли да бъдат изменени. “, сподели тя, като акцентира, че той е формиран въз основата на добития към този момент опит. При повишение броят на инфектираните, очакван при трето равнище в проекта, учебните заведения минават на необикновен режим на образование - комбинирано. По думите и концепцията е в случай че се затваря нещо, децата да са последните, които би трябвало да бъдат затворени.

Тя съобщи, че проектът планува доста по-малък размер ограничения. В най-последното равнище - над 500 инфектирани дневно, има единствено съвет към хората от рисковите групи - неимунизираните над 60 години, да лимитират своите пътувания. Идеята е преболедувалите и имунизираните да могат да живеят обикновено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР