Очевидно е, че украинската страна ги е поискала и разполага

...
Очевидно е, че украинската страна ги е поискала и разполага
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Няма смисъл дефектните ракети С-300 да стоят за украса в складовете ни

„ Очевидно е, че украинската страна ги е поискала и разполага с избрани ремонтни качества, решила е, че може да ги употребява, до момента в който ние би трябвало да ги утилизираме и да изразходваме средства за това “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ на bTV ген. Съби Събев, боен специалист и първият представител на България в НАТО, във връзка решението на Народното събрание да предоставим на Украйна дефектни ракети С-300.

„ Няма смисъл те да стоят за бижу в нашите хранилища. Това може и да е проблем – съхраняването на едни неизправни муниции крие и избрани опасности “, посочи военният специалист.

По тези ракетни комплекси има недостатъци, които ние не можем да отстраним. Русия ни бе предложила да ги размени с по-нови, само че стартира войната, разкри той.

Неговата оценка е, че решението на ръководещите е обикновено и най-малко малко ще подкрепи Украйна.

На въпроса дали тези зенитни ракети фактически са неизправни той отговори: „ Има експерти, които ревизират от време на време положението на тези ракети, и освен на тези. Никой не лъже съгласно мен, има документи и протоколи за инспекция “.

Ген. Събев предложи на президента Румен Радев да си „ пренастрои геополитическия компас “ и назова позицията му от през вчерашния ден, че Българската войска е донор на непознати армии „ несъответстваща “.

„ Президентът Румен Радев би трябвало да си пренастрои геополотическия компас. Когато се касае за избиването на украински жители, измежду които има и българи, въпросът е човечен. Позицията му е несъответстваща в тази ситуация ”, разяснява военният специалист.

„ Все повече хора ще се убеждават, че съществена опасност за нас е Русия. Тази страна е агресор и това е прието от интернационалната общественост. Има опасности, ние сме гранична страна, бушува спор на 400 км. от нас. Не са изключени произшествия в Черно море. Тази война носи опасности. Аз се чудя за какво до момента нашият президент не е отправил зов към съветския президент да приключи войната и да се изтегли от територията на Украйна. Ние би трябвало да следваме поредна политика, като страна-членка на НАТО ”, посочи ген. Събев.

На въпрос по какъв начин да се одобри опасността на Медведев, че може да се стигне до спор Русия-НАТО, ген. Съби Събев съобщи, че не му се има вяра да се стигне до там. „ Трябва да са самоубийци ”.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР