Очевидно е, че Русия е отговорна за отравянето на Сергей

...
Очевидно е, че Русия е отговорна за отравянето на Сергей
Коментари Харесай

Меркел: Русия отрови Скрипал!

Очевидно е, че Русия е виновна за отравянето на Сергей Скрипал. Няма други правдоподобни пояснения. Това съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел по случая с отровения някогашен съветски разузнавач, съобщи РИА Новости.

Германският канцлер направи това изявление на взаимна конференция с френския президент Еманюел Макрон, който дефинира нападението на английска земя като посягане против суверенитета на Европейския съюз.

На срещата на върха на Европейски Съюз английският министър-председател Тереза Мей е показала доказателства по случая с някогашния двоен сътрудник, който бе токсичен с веществото „ Новичок “. 33-годишната му щерка Юлия също стана цел на покушението. Двамата са в сериозно положение и не престават да се борят за живота си.

Ангела Меркел уточни, че европейските водачи са се съгласили с оценката на английските служби, че Русия стои зад покушението. Тереза Мей е показала избрани доказателства за съветската връзка, само че все още не излиза наяве какви. Кремъл отхвърля да стои зад опита за ликвидиране на Скрипал.

Меркел не посочи доказателствата, предоставени от Тереза Мей, само че уточни, че експертизата на Лондон е „ основателна “ и не е била подложена под въпрос. Според нея заключението на английските служби няма да бъдат разнообразни от тези на Организацията за възбрана на химически оръжия. Служители на организацията бяха изпратени в Обединеното кралство, с цел да се включат в следствието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР