Очевидно е, че политическата логика е първата по големина парламентарна

...
Очевидно е, че политическата логика е първата по големина парламентарна
Коментари Харесай

Даниел Митов: Аз лично компромис с вота на хората не съм готов да правя

Очевидно е, че политическата логичност е първата по величина парламентарна група в Народно събрание да излъчи ръководител на Народното събрание. Такава е традицията освен на българския парламентаризъм, а на парламентарната народна власт по принцип. Това сподели при влизането си в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

" Очевидно обществения напън върху " Продължаваме промяната “ от през вчерашния ден е бил задоволително мощен, с цел да схванат, че блокирането на работата на Народното събрание по никакъв метод не може да им донесе никакви дивиденти, а в края на краищата този парламент има да взема решение доста по-важни въпроси, свързани с инфлацията, с цените, с вилнеещата война, тъй че не трябва да губим време “, добави Митов.

Проблемът с избор на ръководител на Народно събрание не е позволен към момента, само че отдръпването на кандидатурата на Никола Минчев е някаква стъпка в избрана посока, добави Митов. " Тепърва от разсъдъка на всички зависи дали ще се събере болшинства за Росен Желязков “.

На въпрос на публицист може ли този възел да се заплете още по-сериозно, Митов отговори: " Винаги е допустимо. Аз както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден, моля към разсъдъка на всички политически партии, които са част от този парламент “.

Легитимността идва от българските жители, от техния избор, изясни Митов. " С това взаимни отстъпки не могат да се вършат, с вота на хората, аз персонално не съм подготвен да върша компромис. Ние през вчерашния ден направихме някаква стъпка в посока на това вероятно да подкрепим концепцията на Демократична България за ротационно председателство “.

Тепърва в диалог на председателки съвет и в зала ще стане ясно дали въпросната концепция остава за ротационен принцип или пък да се стигне до някакъв компромис, съобщи Митов. " Парламентът би трябвало да стартира своята работа обикновено и да действаме по този начин, както повелява парламентарната традиция “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР