Очевидно е, че не просто има напрежение, а има конфликт

...
Очевидно е, че не просто има напрежение, а има конфликт
Коментари Харесай

Има ли конфликт между Радев и Петков? Вижте какво мислят в парламента

Очевидно е, че не просто има напрежение, а има спор сред президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. Този спор е резултат от метода, по който бяха направени измененията в управлението на „ Булгаргаз “ от страна на държавното управление. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков

Повод за тези изявления в коридорите на Народното събрание станаха разменените през вчерашния ден реплики сред премиера Кирил Петков и президента Румен Радев по проблеми с договарянията със Северна Македония и промяната на управлението на " Булгаргаз ".

„ Президентът през вчерашния ден сподели на премиера: Не ми пипай хората. А министър председателят му отговори: Не ми се бъркай “, счита Биков.

Според него е рано да се приказва за Боянски ливади, както някои коментатори са почнали да приказват. Но смята, че е въпрос на време те да се състоят и с това актуалното държавно управление да бъде делигитимирано и да завърши живота му.

Сподели с твоите другари

" Дали има напрежение сред президент и министър председател - би трябвало да ги питате тях ", разяснява съпредседателят на " Демократична България " и народен представител на групировката Христо Иванов.

Той счита, че е рано да се дава оценка на извънредно комплицираната тематика и метода на Кирил Петков за Северна Македония. " Рестартът на договарянията би трябвало да стартира с положително и с подаване на ръка. Много е значимо да намерим метод на този комплициран пъзел. Трябва да подкрепим напъните на премиера Петков ", добави Иванов.

Сподели с твоите другари

" Някой подменя дневния ред на България. Оставаме с чувството, че не Румен Радев и народните представители, а някой различен реди състава на Министерския съвет. Стигаме до извода, че Радев е извършил инструкции и е назначил Кирил Пеков, който стартира да извършва други инструкции и да наподобява като независим фактор ", разяснява ръководителят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

Според него това няма да разтресе страната на фона на всички други проблеми – скока в цените на тока, растящата инфлацията.

" На фона на всичко това ние разясняваме имунизацията, зеления документ, който потвърди своята повърхностност и разясняваме връзките си със Северна Македония. Това ли беше най-важния приоритет. Ние ли кандидатстване за участие в Европейски Съюз? ", добави Костадинов.

Сподели с твоите другари

От Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната " отхвърлиха да разясняват тематиката. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР