Очевидно е, че Навални е убит от Путин - с

...
Очевидно е, че Навални е убит от Путин - с
Коментари Харесай

Зеленски: Навални е убит от Путин, както и хиляди други мъченици


" Очевидно е, че Навални е погубен от Путин " - с тези думи украинският президент Володимир Зеленски разяснява новината за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални в пандиза.

" На Путин му е все едно кой ще почине, единствено и единствено той да резервира своите позиции, " сподели Зеленски, който е в Германия за работна среща с канцлера Олаф Шолц.

" Навални заплати със гибелта си мъжеството, което прояви, когато се върна в Русия ", споделя самият Шолц.

Като ужасна вест дефинира гибелта на Навални министър председателят на Англия Риши Сунак.

" Като най-яростен бранител на съветската народна власт, Навални показваше изключителна храброст през целияси живот. Мислите ми са със брачната половинка му и народа на Русия, за които това е голяма покруса, " съобщи Сунак.

This is terrible news. As the fiercest advocate for Russian democracy, Alexei Navalny demonstrated incredible courage throughout his life.

My thoughts are with his wife and the people of Russia, for whom this is a huge tragedy.
— Rishi Sunak (@RishiSunak)

Френският външен министър Стефан Сежурне сподели, че Навални е " платил с живота си " за " съпротивата си против съветското подтисничество ". " Неговата гибел в пандиза ни припомня за действителността на режима на Путин ", добавя Сежурне.

Руският режим е единственият виновен за " трагичната гибел на Навални ", разгласи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след новината, че съветският опозиционер е умрял в пандиза.

В пост в X Шарл Мишел написа, че Навални " се е борил за полезностите на свободата и демокрацията " и е направил голяма всеотдайност в името на своите идеали.

" Светът загуби войник, чиято храброст ще отеква през поколенията, " са думите на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

" Русия му лиши свободата и живота, само че не и достолепието му. Битката му за демокрацията ще продължи. Мислите ни са със брачната половинка и децата му, " написа Мецола във връзка гибелта на носителия на премията " Сахаров "

The world has lost a fighter whose courage will echo through generations.

Horrified by the death of Sakharov Prize laureate Alexei Navalny.

Russia took his freedom & his life, but not his dignity.

His struggle for democracy lives on.

Our thoughts are with his wife & children.
— Roberta Metsola (@EP_President)
В края на 2021 година дъщерята на Алексей Навални - Дария - получи от негово име премията на Европейския парламент.

" Русия е част от Европа и ние се стремим да бъдем част от нея. Но желаеме и Европа да се стреми към себе си... Ние се стремим към Европа на концепциите, отбраната на човешките права, демокрацията и интегритета. Не желаеме Европа на канцлерите и министрите, които мечтаят да получат пост в борда на държавните компании на Путин или мечтаят да плават с яхтите на олигарсите ", съобщи тогава в тирада пред Народното събрание тя.

Тогава татко ѝ излежаваше трета година от присъдата си в пандиза, а единствено три месеца по-късно Путин атакува Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР