Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да

...
Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Има политически заръки към кметове да не разкриват Cоvid зони в поликлиники

Очевидно е, че има предписание към кметове на общини да се въздържат и да не позволяват общински диагностично-консултативни центрове (ДКЦ) да подписват контракти за откриване на Covid зони. Това разяснява министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров в събота пред Българска национална телевизия по отношение на проблемите към разкриването на зоните, които би трябвало да обезпечат безвъзмездни прегледи, проучвания и медикаменти за хората с леки и приблизително тежки признаци на ковид.

Кацаров призна, че процесът върви по-бавно, в сравнение с му се желае. Той изясни, че са се наложили нормативни промени, тъй като такова нещо се прави за първи път, само че наред с това има и политическа интервенция и опит да се саботира процесът.

По думите му присъственото образование ще продължи до края на образователната година, в случай че не навлезем в тъмночервената зона.

" Ако се имунизираме всеобщо, присъственото образование ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко болестта. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания ", добави Кацаров.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР