Очевидно е, че има проблем в БСП и е очевидно,

...
Очевидно е, че има проблем в БСП и е очевидно,
Коментари Харесай

От БСП си признаха за сериозни караници

Очевидно е, че има проблем в Българска социалистическа партия и е явно, че тези несъгласия дефинираха дневния ред на съвещанието на пленума през почивните дни (14-15 октомври). Това призна аленият народен представител Валери Жаблянов, един от считаните за доближени до водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Жаблянов разяснява тематиката поради изтекли в медиите думи на знакови фигури в Българска социалистическа партия. Например, пред " Неделя 150 " Корнелия Нинова съобщи, че на съвещанието на Националния съвет е имало спор по отношение на съдействие с ГЕРБ и че такова би било нездравословно освен за България, само че и за 1 млн. гласоподаватели за Българска социалистическа партия. Основната съпротива на Нинова в Българска социалистическа партия – Георги Гергов, мигновено отвърна, че Нинова лъже и не е имало никакъв спор за колаборация в ГЕРБ.
Имаше остри реплики, добави депутатът, без да удостоверява категорично дали някогашният енергиен министър Румен Овчаров се е обърнал към Нинова с думите " не мисля, че си най-умната. Не може да вървиш напред, като непрестанно отваряш нови фронтове ". Все отново Жаблянов сподели пред Нова телевизия, че Овчаров " сподели нещо в този дух ". Според депутата-политолог огромната полемика в Българска социалистическа партия била какви да са инструментите за водене на опозиционната политика.
Напрежението е за политиката, която би трябвало да се води, както и по метода, по който би трябвало да се показва опозиционността, както и напрежение по отношение на управлението на партията т.е. кой влиза в Националния съвет. Струва ми се, че никой не е помитан в Националния съвет, а Българска социалистическа партия в този момент не може да си разреши да пилее време и сила в този момент, сподели Жаблянов. Той отхвърли, че „ старите кучета” в Българска социалистическа партия са желали на пленума „ нещо, което им се полага”.
Според Жаблянов най-важните тематики за Българска социалистическа партия в този момент са подготовката за европредседателството и за финансово-икономическо положение на страната. Той ненапълно се съгласи, че Янаки Стоилов има известно право по тематиката „ различен бюджет”, откакто ръководещите към момента не са предложили бюджета за следващата година.
Няма по какъв начин икономическият напредък от към 4% да се разпредели за българското общество, тъй като идва от браншове, които не работят за българската стопанска система. Готов съм и да се обзаложа, че няма никой в обществото, който знае какви ще са ни целите за европредседателството, добави Жаблянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР