Очевидно е, че има не просто напрежение, има конфликт. Това

...
Очевидно е, че има не просто напрежение, има конфликт. Това
Коментари Харесай

Тома Биков: Очевидно е, че има не просто напрежение, а конфликт между президента и премиера

Очевидно е, че има не просто напрежение, има спор. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Тома Биков, зам.-председател на Парламентарната група /ПГ/ на ГЕРБ-СДС, на въпрос на публицисти дали има напрежението сред президента Румен Радев и премиера Кирил Петков.

 Президентът с първи рецензии към държавното управление по тематиките енергетика и външна политика Виж още

Вчера президентът Румен Радев разкритикува премиера Кирил Петков, че е избързал с визитата си в Република Северна Македония, а за протичащото се с " Булгаргаз " и освобождението на шефа Николай Павлов, президентът изрази вяра, че държавното управление няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи. Кирил Петков от своя страна съобщи, че и за Република Северна Македония, и за " Булгаргаз " са взети верните решения.

Според Биков мотив за спора е методът, по който са направени измененията в управлението на " Булгаргаз " от страна на държавното управление, а тематиката за Република Северна Македония е била " употребена като мотив ".

 Петков отвърна на Радев: Взехме верните решения за Виж още

Биков не предвижда нови избори, акцентирайки, че не постоянно свалянето на доверието към държавното управление е последвано от предварителен избор. Това е спор сред тези, които образуваха актуалното болшинство, сподели още Биков.

Темата за връзките сред Радев и Петков беше коментирана и от други представители на опозицията.

Според ръководителя на ПГ на " Възраждане " Костадин Костадинов проблемите на обществото са други, а не тези, които се разясняват от властта. Оставя се усещането, че някой подменя дневния ред на България, сподели той.

От ПГ на Движение за права и свободи отхвърлиха коментар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР