Очевидно е, че и през настоящата година боят на камерите

...
Очевидно е, че и през настоящата година боят на камерите
Коментари Харесай

Xiaomi патентова телефон със седем “скрити камери

Очевидно е, че и през актуалната година боят на камерите на гърбовете на смарт телефоните ще продължи да пораства, като въобще не е ясно дали и по кое време тази наклонност ще се промени.

Едно от провокациите пред производителите при по този начин стеклите се условия ще е да намерят баланс сред изчистения и атрактивен дизайн, безрамковите екрани и многочислените камерни датчици.

Наскоро Xiaomi се снабди с патент за смарт телефон, който ненапълно ни демонстрира по какъв начин тези три трендове биха могли да се обединят в един дизайн.

Патентите са за три сходни модела, като най-интересното при тях е, че всички камери, предни и задни, са скрити в преносим модул, който се подава от горната част на устройството.
 Снимка 461626

Наличието на сходен модул надалеч не е оригиналност, откакто предходната година видяхме няколко такива модела.
 Samsung Galaxy A80 - новият първенец в междинна категория
Samsung Galaxy A80 - новият първенец в междинна категория

Първият за Samsung телефон с въртяща се камера и изчистен екран

Никой от тях обаче не съдържаше повече от два или три датчика, до момента в който упоритостите на Xiaomi са да помести цели седем датчика в преносимия модул.

Два от датчиците са планувани за селфи фотоси, а останалите пет образуват основната задна камера.

Подобен дизайн би разрешил на Xiaomi освен да отстрани рамките към екрана на телефона, само че и да предложи модел с високи фотографски качества.
 Xiaomi и новият патент за сгъваем смарт телефон на компанията
Xiaomi с нов патент за сгъваем смарт телефон

Приликите с Motorola Razr не са инцидентни

Независимо дали тъкмо тези модели, разказани в патента, ще се трансфорат в действителни артикули, явно проектите на Xiaomi са да продължи да развива преносимия модул, който предходната година откри място в Redmi K20 и Mi 9T сериите на компанията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР