Очевидно е, че финансовият министър се е развихрил с бюджета

...
Очевидно е, че финансовият министър се е развихрил с бюджета
Коментари Харесай

Проф. Маринов: По-добре да влезем без бюджет в 2024 година, отколкото с калпав бюджет

Очевидно е, че финансовият министър се е развихрил с бюджета за 2024 година. Той се усеща като някакъв самостоятелен владетел. Плюс това това беше последната капка с продажбата на тези държавни земи, а и той продължава да лъже за тази продажба, отхвърля я. А парламентарните комисии потвърдиха, че такова предложение е имало. 

Това разяснява пред Нова нюз проф. Александър Маринов. 



Не бих употребявал за финансовия министър дума като " озаптяване ", само че сега сме в прелюдията от най-разгорещената част от дебата за бюджета. Много постоянно дадени оферти се пускат, даже единствено с цел да се тества настроението измежду опозицията. ГЕРБ към този момент даде поръчки, че ще упорства за промени в бюджета. А опозицията в този момент е времето да желае промени, тя е надъхана за тежък спор. Още повече, че Нинова излезе с доста ясни послания къде тъкмо ще нападат. Така че президентът просто се причислява към фронта против бюджета на Асен Василев, само че мисляя, че това е естествена част от парламентарния живот. Ние малко позабравихме този темп, фокусирания спор, който би трябвало да тече, коментира Светослав Малинов. 

Само желая да допълня, че няма финансов специалист в България, който да е склонен с този бюджет, добави Маринов. 

Ако президентът наложи несъгласие на бюджета, значи, че той ще би трябвало да бъде преразгледан, разяснява той. 

По-добре е да влезем в 2024 година без бюджет, да има закъснение, в сравнение с да влезем в годината с долнокачествен бюджет, добави той.

Не би трябвало да забравяме, че това е бюджетът, с който влизаме в еврозоната. Дали се оправяме или не, ще стане кристално ясно в средата на идната година. И тогава отговорността ще е напълно на финансовия министър, разяснява Малинов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР