Очевидно е, че без руски въглеводороди пазарите на газ и

...
Очевидно е, че без руски въглеводороди пазарите на газ и
Коментари Харесай

Новак: 4000 долара за 1000 куб. метра газ? Може и още


Очевидно е, че без съветски въглеводороди пазарите на газ и нефт ще се срутен. Това съобщи вицепремиерът на Русия Александър Новак, който преди години заемаше поста на енергиен министър, съобщи ТАСС

Русия е най-големият снабдител на енергийни запаси за международните пазари, уточни още той и добави, че увеличението на цените на енергийните запаси може да бъде безусловно непредвидимо.

Цената на газа в някои моменти доближи 4 хиляди $ за хиляда кубически метра.

И това в действителност не е границата. Тъй като равнището на газа в подземните газови хранилища(в Европа – бел. ред.) сега е на 26% от цялостния размер, а предходната година беше 30,6%.

На 7 март цената на синьото гориво доближи 345 евро на мегватчас или към 3,6 хиляди $ за 1000 куб м. В момента котировките са към 1110 $ на 100 куб. м.

Новак акцентира, че макар покачването на цените и дефицита на енергийни запаси, Европейският съюз отхвърля да пусне " Северен поток 2 " под натиска на Съединени американски щати в ущърб на европейските консуматори.

„ Дори и в този момент, на фона на тежката геополитическа обстановка, ние продължаваме да доставяме газ на европейските консуматори в сходство със заявките и договорите, като използваме украинската газопреносна система в сходство с контракта до 2024 година “, добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР