Очевидно е, че автомобилите с двигатели с вътрешно горене в

...
Очевидно е, че автомобилите с двигатели с вътрешно горене в
Коментари Харесай

Някои електромобили Tesla започнаха да пушат при бързо зареждане – това е пара и е нормално, успокоиха от Tesla

Очевидно е, че колите с мотори с вътрешно горене в безусловно изражение се възпламеняват доста по-често от електрическите автомобили, само че евентуалните притежатели на последните може да имат някои страхове и предубеждения в това отношение. Проблемът се задълбочава и от особеностите в работата на някои електрически автомобили на Tesla, които в студено време могат да отделят пара при бързо зареждане на тяговата си батерия, което смущава водачите и ги кара да считат това за симптом на пожар.

Както изяснява Electrek, в управлението за употреба на електрическите автомобили Tesla категорично се показва, че версиите на колите с термопомпа като част от общоприетата климатична система могат да изпускат пара от предната част на каросерията при избрани климатични условия. При минусови температури върху топлообменника на охладителната система може да се образува лед, а бордовата климатична система би трябвало да загрее батерията до 42 градуса по Целзий за обикновено приемане на заряда, тъй че вследствие на стоплянето ледът се топи и се трансформира във вода, която се изпарява под формата на пара.

Това е изцяло естествена характерност на електрическите автомобили Tesla, оборудвани с термопомпа. Проблемът е, че някои притежатели могат да объркат изпаренията с пушек и да се обадят на пожарната. Опасенията от нередовност на електрическия автомобил ги подтикват и да извикат влекач, с цел да закарат електрическия автомобил в сервиз, което коства освен време, само че и пари. За разлика от дима, парите не би трябвало да имат аромат, тъй че би трябвало да разчитате на обонянието си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР