Очевидно днес тази идея кандидатите да вземем отношение е добра,

...
Очевидно днес тази идея кандидатите да вземем отношение е добра,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Изкопахме огромни окопи между политическите сили

Очевидно през днешния ден тази концепция претендентите да вземем отношение е добра, с цел да се опитаме да създадем крачка към отпушването на този институционален блокаж. Аз нямам терзания от това къде би пристигнала поддръжка и ще напомня на господин Вигенин че той беше четири години външен министър на България с мандата на Движение за права и свободи. Няма нищо ужасно. Така предлагането на " Движението " за ръководител на Народно събрание Йордан Цонев се обърна към сътрудниците си в пленарната зала.

Приех номинацията на моята група в тази тежка обстановка, тъй като концепцията на ПГ на Движение за права и свободи беше в доста острата борба на първите две политически сили третата да поеме отговорността.

Ние имами две условия: първото е претендентът да знае, че пръв сред равни не значи да им е началник, и че равни значи равни.

Тук в тези два дни имах опция да приказвам с доста другари, публицисти и съидейници. Всички питаха какво следва и за какво Народното събрание е изпаднал в тази обстановка. Вижте, толкоз са огромни окопите, които изкопахме между тях политическите сили, че за първи път от 32 години ние имаме институционален блокаж. Толкова е неуместна обстановката, че основателите на конституцията даже не са помислили за тази обстановка.

Изборът на ръководител на Народно събрание би трябвало да е надполитически. А ние го превърнахме в най-политическия. Не можем да изберем един от 240 почтени хора.

Смятат ни за луди. Не единствено че не ни схващат, ами и считат за луди. Защото няма по какъв начин да обясниш на хората, че блокираш работата на най-важната институция.

По тази причина, съзнавайки какъв брой е сериозна обстановката, аз одобрих тази номинация.

Важна е институията, тъй като без нея няма страна. Затова ви приканвам в действителност да помислим и да създадем още една крачка.

На дълъг път се потегля с дребна крачка. Нека през днешния ден и на следващия ден да създадем по още една дребна крачка, тъй като България я чака дълъг път.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР