Очевидно, че при нови 90 случая на заразени с коронавирус

...
Очевидно, че при нови 90 случая на заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Успяваме да държим инфекцията под известен контрол

Очевидно, че п ри нови 90 случая на инфектирани с ковид за 24 часа, се катерим към по-стръмна крива. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев по.

„ Все отново дано да забележим по какъв начин ще продължат нещата през идната седмица, с цел да можем да отчетем някаква наклонност “, посочи той.

„ Никой не си прави заблуда, че с каквито и ограничения ще спре една въздушно-капкова зараза. Това не се е случвало на никое място в историята и в никоя страна. Това, което се опитваме да създадем и съумяваме, е да държим инфекцията под прочут надзор, да отлагаме нейното развиване и най-много да смачкаме върха. Той да не е изострен, да не се чудим къде да одобряваме болните, да нямаме инсталация, да нямам медикаменти. Това успяхме за момента да го реализираме “, съобщи доктор Кунчев и добави:

Много ще бъде тъпо, в случай че в този момент не устоим по чисто прочувствени аргументи “.

Вероятно първата стъпка за облекчение на ограниченията против коронавириус а ще бъде отваряне на парковете и Витоша . Това ще стане, в случай че хората съблюдават разпоредбите, посочи доктор Кунчев.

Според него сега ограниченията, които държат строго границите, стартират да стават безсмислени.

От кого се пазим, къде няма вирус? В Гърция, Турция, България, Румъния? Това тотално затваряне на границите към този момент се обезсмисли, то имаше смисъл, когато всяка една зараза беше вносна. На този стадий, може би след седмица-две ще се обезсмислят и тези ограничения “, сподели експертът.

Въпреки всичко, основният държавен здравен контрольор не предлага отхлабване на ограниченията, а заменянето им с други.

Ако отслабим ограниченията, отиваме към гръцкия и турския вид . Спомняте ли си какво стана във Англия и Белгия? Ние се движим като Словакия и Латвия - страните с минимум смътност в Европа “, предизвести той.

„ Най-неприятно ми е, че има доста съзнателни хора, които извършват всички ограничения и когато ги затегнем още - те са пострадали. В същото време, има други, които нарушават разпоредбите, и те са тези, които още веднъж потеглиха на път “, сподели още доцент Ангел Кунчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР