Очевидно бомбата е била с намерение да убие, заяви директорът

...
Очевидно бомбата е била с намерение да убие, заяви директорът
Коментари Харесай

Сарафов: Главният прокурор е мишена, която е трябвало да бъде убита

" Очевидно бомбата е била с желание да убие " , съобщи шефът на Национална следствена работа и заместител на основния прокурор Борислав Сарафов, във връзка случая с основния прокурор Иван Гешев.

По сведения на очевидци огненият дирек, който е изригнал е бил с височина 4-5 метра.   " На място се откри кратер с дълбочина 30-40 см. и диаметър близо 3 метра ", добави Сарафов.
 
 отцепен регион самоков Българска телеграфна агенция

Взривът е имал ясна устременост към пътя и към преминаващите коли, съобщи той и добави, че бомбата е била с огромен тротилов еквивалент, по в началото мнение на специалистите.
 
 полиция самоков Българска телеграфна агенция

" Очевидно взривното устройство е било с желание да убие, не е било за заплашване, не е било фойерверки, извънредно мощен гърмеж , в това число с осколки ", безапелационен бе Сарафов.

Металните сачми са с величина колкото човешки нокът, добави Сарафов.

В момента се организират огледи. На мястото на случая са открити маркери, които са оставени от причинителите.

Професионално квалифицирано нападение и добре изпълнено. Само една случайност е избавила, както основния прокурор, по този начин и фамилията му ", добави Сарафов.

Не се изключват никакви версии. „ Най-вероятно тези хора са били на място. Може би са имали образен контакт с пътя и преминаващите коли. Няма различен по-точен метод да се реши по кое време да се детонира, тъй като по този път минават доста коли. Взривът е избухнал безусловно сега, в който автомобила на основния прокурор се е изравнил а него. по свидетелски показания гърмежът е изместил в ляво колата на основния прокурор. Очевидно някой е следил основния прокурор ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР