Очевидно бизнесменът Костадин Чакалов е от хората, родени под щастлива

...
Очевидно бизнесменът Костадин Чакалов е от хората, родени под щастлива
Коментари Харесай

Бизнесменът Костадин Чакалов разбира и от строителство, и от социални услуги

Очевидно предприемачът Костадин Чакалов е от хората, родени под щастлива звезда.

 

Само допреди десетина години, той работи като багерист в родното си село Копривлен. През 2012 година обаче записва строителна компания „ Екодин “ и над нея незабавно стартира да вали не просто несметен златен дъжд, а напряко проливен дъжд.

 

Това е и една от аргументите, заради които в родния му край го назовават Царя на ремонтите. „ Екодин “ стремително печели публични поръчки първо в Гоце Делчев и Петрич, а по-късно из цялата страна. Разбира се, взе участие и в прословутото саниране на жилищни блокове.

Сред забавните поръчки на компанията са ремонтът на водопровода във Велинград и  строително-монтажните и ремонтни работи в профилираната болница за рехабилитация в Банкя.

 

През май т.г. компанията на Чакалов печели следващата поръчка за създаване на огромен обект, обвързван с ръководство на отпадъците край село Шереметя, Великотърновско. Отначало е изработен някакъв конкурс, който обаче по-късно е преустановен. Следва нова процедура, като е направено договаряне през авансово съобщение. Изпратени са предложения до три компании и спечелилият е „ Екодин “. Стойността на поръчката е над 5.2 млн. лева Запознати означават, че в множеството случаи компанията на Костадин Чакалов се оказва или единственият участник в състезанието или пък е поканена без „ авансово съобщение “. Въпрос на шанс, а може би най-много на положителни връзки и контакти, допълват те.

 

При регистрацията на „ Екодин “ като предмет на активност е маркирано „ търговия с боклуци от черни и цветни метали и различен тип боклуци “. Едва след години е направена трансформацията в „ строителство на жилищни, публични и промишлени здания и уреди, създаване на пътища, пътни уреди и улици, създаване на преносни и разпределителни проводи… “.

 

В Гоце Делчев са уверени, че зад просперитета на „ Екодин “ стои роднинството на Костадин Чакалов с ген. Богомил Янев. По времето, когато Бойко Борисов е основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Янев е началник на РПУ-то в Гоце Делчев, а по-късно и на районната дирекция на вътрешното министерство в Благоевград. Тогава получава пагони на генерал-майор. След гибелта на Ангел Димитров – Чората по време на полицейска акция ген. Янев дава оставка. Става началник на сигурността в „ Булгартабак “. Сега споделят е пенсионер, който се любува на спокоен живот в родното си село Тешово и на ловни излети из Родопите.

 

Затова пък неговият роднина Костадин Чакалов паралелно с публичните поръчки за милиони в строителните поправки се е насочил и към различен бизнес, който прави първи стъпки, само че обезпечено ще е печеливш. Неговото съдружие „ Емпатия “, в което сътрудници са му украинка и грузинец, дава обществени услуги. В Сърница още от 2019 година те са поели „ Дневен център за деца с увреждания “. За задачата, без да се организира конкурс, кметството им дава 175 квадрата в солидна социална постройка.

Наемът на това място е избран на 20 стотинки на квадратен метър.

 

Сдружение „ Емпатия “ работи и в Белица, където ръководи Център за обществени услуги. Неправителствената организация  на строителя Костадин Чакалов трайно се е настанила и в Гоце Делчев. Там Общинският съвет им е дал ръководството на обществените услуги „ Център за възобновяване от фамилен вид на пълнолетни лица с психологични разстройства “ и „ Център за настаняване от фамилен вид на пълнолетни лица с деменция “.

Запознати разкриват, че обектите са им дадени за ръководство дълги години и съвсем без наем.

 

Предоставянето на обществени услуги, както означават специалисти, е доста перспективен и печеливш бизнес. Държавата от ден на ден се отдръпва от тази услуга и тя се дава на частници. Така е в доста европейски срани, последователно този модел се настанява и тук. Държавата и Брюксел наливат милиони и в тази активност.

Инфо: Уикенд

Тагове: Костадин Чакалов „ Екодин “ обществени поръчки Гоце Делчев багерист милионер Ангел Димитров – Чората ген. Богомил Янев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР