Очевидно, без да може да проведе пълномащабно настъпление, Украйна реши

...
Очевидно, без да може да проведе пълномащабно настъпление, Украйна реши
Коментари Харесай

Истината: Какво трябва да промени Русия, за да победи в СВО?

Очевидно, без да може да организира пълномащабно нахлуване, Украйна реши да разчита на осведомителни офанзиви. И, за жалост, в тази борба Русия към момента изостава, счита политологът Андрей Перла.

Едно от най-обсъжданите събития през последните дни беше мистериозното изгубване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Някои говореха за неговата сякаш тежка рана, други - че Залужни към този момент е отстранен. Защо в действителност започнаха тези диалози?

Факт е, че Залужни не се появява в осведомителното пространство от началото на май (според други източници от края на април). И когато имаше среща на генералите от НАТО след сензационното заличаване от нашите военни на американската Противовъздушна отбрана " Пейтриът " в Киев, Залужни го нямаше.

Изразиха се няколко версии. Първата е, че беше " денацифициран " още през април, когато Русия нанесе ракетни удари по противников военни цели.

Втората е, че той може да е попаднал под артилерийския обстрел на ЧВК " Вагнер " по време на Бахмутската интервенция и да е бил тежко ранен.

Няма публично удостоверение от Киев за това. Но, съдейки по видеото на Министерството на защитата на Украйна, което съгласно ведомството е снимано на 25 май, Залужни е по-вероятно жив, в сравнение с мъртъв.

Ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, разяснявайки тези версии, сподели, че Москва има информация за това, „ само че няма гаранции, че тя е 100% достоверна “.

В сряда, 24 май, в медиите се появи информация, че украинският боен водач е бил опериран. Източници настояват, че това е повода за дългото му неявяване в общественото пространство.

Междувременно брачната половинка на Залужни, Елена, беше забелязана на 10 май да се доближава до военна болница в Киев. Военният пълководец на Донецк Андрей Руденко написа в Telegram, че тя е била там най-малко четири часа. Официалните управляващи не разясняват по никакъв метод тази информация.

Какво се крие зад цялата тази история и какви игри играе Украйна описа Андрей Перла, политически наблюдаващ на Първи съветски, в предаването „ Скрити смисли “.

Украйна мъти водата

Както означи политологът Андрей Перла, с украинските чиновници от самото начало се случва нещо. От последните - това е карцерът на основния арбитър на Върховния съд Всеволод Князев. Той е хванат при взимане на рушвет в изключително огромни размери - 2,7 милиона $.

Обискирани са още 18 съдии от Върховен касационен съд. Ясно е, че самите украинци не са решили това: само че дано незабавно да се борим с корупцията преди контранастъплението! И защото цялата украинска политическа скица се управлява от Запада, може да се допусна, че американците са желали да знаят къде се харчат парите им, които са вложили в Украйна.

Има два типа американски вложения. Някои са военни вложения в борба с Русия. А други, доста съществени вложения са в самата следвоенна конструкция на Украйна. Американците чакаха да извлекат облага от всичко това.

Например има такава капиталова компания BlackRock със седалище в Ню Йорк. Тя е вложила доста съществени пари [в Украйна] и в бъдеще допуска, че ще ръководи цялото украинско земеделие.

Но на процедура това наподобява по този начин: на Украйна са дадени, по техни данни, 48 милиарда $. Това не е за оръжия, а за всичко останало. После са преброили парите и са плакали. Защото, в случай че вярвате на президента Владимир Зеленски, са им остават единствено 6 милиарда. А къде отиде останалото? - пита политологът.

В хода на инспекциите на съответните органи се оказа, че е нужна промяна на ръководителя, означи той. Но това е единствено част от историята.

Продължавайки мисълта си, Перла обърна внимание на следното: НАТО, управителен от Съединените щати, е похарчил 150 милиарда $ за доставка на оръжия, съоръжение и образование на украинските военни и наемници.

Според Перла половината от Брутният вътрешен продукт на Украйна е за военни потребности. За съпоставяне: Русия харчи, съгласно западни данни, в номинални долари 3% от Брутният вътрешен продукт за военни разноски.

И в този смисъл Украйна се оказва в положение на паритет „ дружно с целия чудовищно голям исполин в половината от международната стопанска система, който включва Съединени американски щати, Англия, Европейски Съюз и всички поравно “, изясни специалистът.

Оръжията им са на привършване. Те би трябвало да потвърдят на личните си гласоподаватели, че всичко не е било на вятъра. И най-малко да създадат нещо, с цел да си кажат, че, извинете, руснаците завоюваха повече от една победа против нас с 3 % от дребния си Брутният вътрешен продукт по нашите стандарти.

Защо споделям всичко това? В тази обстановка те в действителност имат потребност от военна атака. Но загубата е доста страшна. Защото очевидно офанзивата е последна. И даже да съумеят да съберат сили, руснаците по явен метод ще ги победят. Големи триумфи не се чакат, само че ще би трябвало да правят отстъпка още, сподели събеседникът на Цаирград.

Следователно, от една страна, виждаме украински танци на „ алената линия “ „ за офанзива, само че в това време не напълно офанзива, единствено във виртуалното пространство “, добави специалистът.

Зеленски се опасява да загуби

На думи украинците, несъмнено, са сигурни в успеха си. Този лайтмотив се чува и в изказванията на Зеленски, които са напряко фантастични, счита политологът.

Защото в случай че някой различен държавен глава ги беше споделил, щеше да стане за смях на целия свят. Но в тази ситуация със Зеленски това е някак неловко, не би трябвало, сподели политологът.

Зеленски твърди, че сигурно ще има атака, само че малко по-късно. Кога тъкмо и защо не сме подготвени, не мога да ви кажа. Но ние " леко " не сме подготвени, ще би трябвало да изчакаме.

Оказва се занимателна история за обстоятелството, че „ нашите няма да се наложи да отстъпват и ние въобще няма да се готвим за това и сме уверени в нашата победа “. Тоест, без да напредват на фронта, те „ напредват “ в осведомителното пространство “, сподели Перла.

Историята помни името на подобен римски военачалник като Фабий Кунктатор. И по този начин, той победи врага, без да влезе в борба с него. По сходен метод работят съветските военачалници Михаил Барклай де Толи и Михаил Кутузов.

Според Андрей Перла се оказа, че в началото руснаците са били принудени да изтеглят войските си след Бородино. За известно време те се отдръпнаха, отстъпиха... Но тогава обстановката се промени трагично и към този момент Наполеон Бонапарт с армията си, откакто претърпя стратегическо проваляне, избяга от бойното поле, „ загубвайки чехлите си “.

Но ужасната истина е, че в настоящето си положение Русия не желае да търпи кунктаторство. Русия е във война от година и половина. Русия е подготвена да понесе компликации. Русия е подготвена да почине за родината си дружно със своя народ. Но Русия е изцяло неподготвена да стои и да чака нещо, затривайки се.

И непрестанно заглъхваме. Защото пропагандната машина не е основана за такава обстановка. Тя е предопределена за обстоятелството, че гръмотевицата в никакъв случай няма да избухне и постоянно ще бъде допустимо да похарчите доста пари, като съобщите, че в случай че нещо се случи, тогава огромна работа. И най-сетне се случи.

И колкото и да се смеем на Зеленски, на неговите генерали, колкото и да се кикотим за западните оръжия, които се оказват, че надалеч не са толкоз победоносни, колкото ни се споделяше, би трябвало да разберем, че обстановката е сложна. И също така се усложнява “, акцентира Перла.

Силата е в истината

Според политолога на хората би трябвало непосредствено да се каже, че против нас се води същинска нападателна война, че сме принудени да се отбраняваме.

Тоест би трябвало да се промени самата процедура за информиране на жителите за протичащото се. По образеца на казаното от президента Владимир Путин на 9 май. Защото положителната агитация е " постоянно почтена агитация ", уверен е специалистът.

Тези кавги сред командири, генерали, публични и неофициални, които може да са били неизбежни, само че може би не, безусловно не би трябвало да задръстят въздуха през интервала на стратегическа защита. Какво имам поради? Че контранастъплението на вражеската украинска войска, за жалост, се организира. Да се надяваме, че ще е единствено с локален триумф. А ние би трябвало да възстановим нашата отбрана, тъй че да се трансформира в дейна отбрана “, заключи той.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР