Дебатната бележка на Pro-DeSantis за супер PAC предизвиква гняв и объркване от хора, набиращи средства и донори

...
Очевидният опит на супер PAC, подкрепящ губернатора на Флорида Рон
Коментари Харесай

Очевидният опит на супер PAC, подкрепящ губернатора на Флорида Рон ДеСантис, да насочи потенциални теми за дебат към президентската кампания на републиканеца предизвика объркване и гняв от страна на набирачите на средства и донорите, казаха множество източници пред CNN.

В бележка от супер PAC Never Back Down, съобщена за първи път от The New York Times, ДеСантис е посъветван да „набие“ предприемача Вивек Рамасвами и да защити бившия президент Доналд Тръмп, ако бъде нападнат от бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи. Той също така включва съвети колко пъти да атакувате президента Джо Байдън и медиите.

Един човек, близък до политическата операция на DeSantis, беше изненадан, че човек от Never Back Down дори би написал бележка или смяташе, че е уместно да даде съвет за кампанията само седмица след дебата. Отговорът, който този човек получи от републиканските донори в четвъртък, беше „хор от хора, които смятат, че това е тъпо“, казаха те.

Never Back Down не е отговорил на искания за коментар.

В отговор на бележката, говорителят на кампанията на DeSantis Андрю Ромео каза: „Това не беше бележка за кампанията и ние не знаехме за това преди статията. Добре сме свикнали с атаките от всички страни, тъй като медиите и другите кандидати осъзнават, че Рон ДеСантис е най-силният кандидат в най-добра позиция да свали Джо Байдън.“

Бележката първоначално беше публикувана на уебсайта на Axiom, фирма, собственост на консултанта на Never Back Down и ветеран републикански стратег Джеф Роу, заедно с вътрешно проучване от Ню Хемпшир, оценка на електората на Айова и досиета за това как всеки кандидат може да атакува ДеСантис.

„Загубен съм“, каза човекът. „Наистина не знам каква беше стратегията. Който и да е смятал, че е необходимо да пусне това там, това не е работа на супер PAC.“

Не е необичайно супер PAC да намират публични начини да заобиколят федералните разпоредби, които забраняват пряка координация с кампания. Но директността на бележката, съчетана с обхвата на информацията, публикувана публично на уебсайта на Axiom, предизвика критики от онези, които работят, за да помогнат на ДеСантис да бъде избран.

„Объркан съм от това“, каза друг републикански дарител, близък до губернатора, пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР