Очевидна доза ирония има в това, че Юлиян Вергов многократно

...
Очевидна доза ирония има в това, че Юлиян Вергов многократно
Коментари Харесай

Секссимволът Юлиян Вергов счупи двете си ръце

Очевидна доза подигравка има в това, че Юлиян Вергов неведнъж е влизал като пациент в операционни зали в столични лечебни заведения, и обстоятелството, че играе доцент Виктор Банков, шефът на болница „ Св. Кирил “ в хитовия сериал „ Откраднат живот “. Актьорът е чупил двете си ръце и двата си крайници. Наред с това е имал и други болежки. Така че има много знания по медицина, най-много по ортопедия и травматология, доста преди да получи предложение да взе участие в сериала, оповестява " Уикенд ", представен от Блиц.

„ За страдание, добре познавам операционните зали по лечебните заведения. Влизал съм може би над десетина пъти в ролята на пациент. Имал съм не една и две хирургически интервенции и не ми е било изключително прелестно, тъй като съм имал такива по цялото тяло - от горе до долу “, споделял е Вергов.   Още като дете, бъдещият артист станал постоянен в „ Пирогов “. Когато бил на 7, Юлиян си счупил ръката. Сложи ли му гипса и малко по-късно отново трябвало да бъде признат в болница. Този път, с цел да го оперират от апандисит.

А малко по-късно пък взел, че счупил и крайник. Въпреки че е от актьорите, които не могат да се оплачат от липса на предложения за участия във филми – родни и задгранични, Юлиян Вергов постоянно е казвал, че театърът е огромната му обич. Затова не е чудно, че с сътрудниците му Захари Бахаров и Владо Карамазов направиха компания, с която продуцират родни представления. Не е чудно и, че Юлиян Вергов е излизал на театрална сцена с гипсирани ръце, с патерици, със разкъсан менискус… Не, не се наложило поради функциите. Обичаният артист просто постоянно се контузвал, което се случва още от детството му. Счупването на краката му довело до персонална рецесия, защото възобновяване било извънредно дълготрайно. Освен това специалността на Юлиян Вергов изисква неизменност и дългия отпуск е невъобразим.

„ Единият си го счупих на сцената, на премиерата на „ Дон Жуан ”, а другия - след няколко месеца. Бях 4 месеца с патерици, доста мъчно се възстановявах, краката ми бяха станали тънки като цигари, бяха ми атрофирали мускулите, тъй като не стъпвах на краката си “, разказвал е Юлиян Вергов. Той ускорил възобновяване си с рехабилитации, като и по-късно траял да поддържа форма с фитнес и плуване. Двете ръце пък артистът си счупил откакто се сбил с апаш, който опитал да открадне касетофона от колата му. Юлиян е изтърпял и интервенция с локална анестезия поради разкъсан менискус:

„ Направиха ми упойката и като вкараха машинката, изкрещях, тъй като усетих нечовешка болежка. Оказа се, че съм имал някаква кост в коляното, която по принцип се разпада още в бебешка възраст, само че аз съм бил „ късметлия ” и при мен се е запазила. Лекарят сподели, че през цялата си досегашна процедура подобен случай вижда за пръв път. Та тази бариера е попречила на упойката да проникне и в действителност са ми вкарали апаратчето без анестезия. Болката беше неописуема, въпреки че аз държа на болежка, толкоз интервенции са ми правили “, споделя той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР