Очертават се поне 3 леви листи за евроизборите. Което, разбира

...
Очертават се поне 3 леви листи за евроизборите. Което, разбира
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: 3 леви листи се надбягват на евровота

„ Очертават се най-малко 3 леви листи за евроизборите. Което, несъмнено, ще е от изгода единствено на не-левите. Върви самоизтощение на лявото в България ”. 

Това предизвестява гласоподавателите в левия набор някогашният червен зам.-министър на финансите Георги Кадиев с пост във фейсбук.

Кои обаче са трите леви обединения, които той засяга? На първо място за мандат в европаллрамента, несъмнено, ще се борят социалистите на Корнелия Нинова. Въпреки че лидерът на Българска социалистическа партия към момента не е явен дефинитивно, е ясно друго – че в листата на столетницата място измежду първите ще намерят Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев. С края на сегашния парламент изтичат и техните мандати в родното Народно заседание.

Според настоящия правилник на Българска социалистическа партия те нямат право да се кандидатират повече за депутати у нас. Точно по тази причина ще разчитат партията-майка да се погрижи за тях, като ги изпрати на гурбет в европарламента.  

Втората лява групировка, която се гласи за избори през юни, е “Левицата ”, разположена към Костадин Паскалев. Още през януари Lupa.bg осведоми, че новосформираният политически индивид ще взе участие на евровота и това е вбесило Българска социалистическа партия и лидерката й Корнелия Нинова.

Третата партия с леви претенденти за Народното събрание в Брюксел към момента не е ясна. Но която и да е тя, ще се трансформира в партия-носител за актуалните евродепутати на Българска социалистическа партия, които от дълго време са низвергнати на „ Позитано ” 20.

Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Витанов и Иво Христов сигурно няма да намерят място в листата на Българска социалистическа партия – нито челно, нито по средата – поради борбата си с Корнелия Нинова. Затова те към този момент са намерили решение по какъв начин още веднъж да се борят за място в европарламента.

„ Четиримата са се спрели на разновидността с партия-носител, като нейната съответна абревиатура няма никакво значение, тъй като те са водещите – с известността и името си разчитат на това да пернат задоволителен брой гласове в своя полза ”,

разясниха пред Lupa.bg социалисти от „ Позитано ” 20. И с терзание вметнаха, че левите на евровота надали ще са единствено три обединения. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР