Очертаването на червени линии между управляващите формации ГЕРБ и ПП-ДБ

...
Очертаването на червени линии между управляващите формации ГЕРБ и ПП-ДБ
Коментари Харесай

От ПП-ДБ няма да се наведем. Петков отговори на Борисов след заплахата за нови избори

Очертаването на " червени линии " сред ръководещите обединения ГЕРБ и ПП-ДБ няма да докара до никакъв резултат и " ние няма да се наведем ". Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отговори на опасността от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за през юни, в случай че ротацията в кабинета се окаже невъзможна.

" Да се заплашва с избори 2 в 1, тъй като не може да се съвмести един тим, който към този момент работи, и някакви хора почват да чертаят линии за избори - това за мен е освен липса на държавническо държание, само че някакъв вид нарцисизъм, който в този миг съгласно мен е безусловно непроизводителен в диалозите ни, ” съобщи Петков в коридорите на Народното събрание.

" Ако ще си играем на червени линии, в никакъв случай няма да се наведем, " сподели той няколко пъти под друга форма във връзка изказванията на Борисов.

Разделителните линии сред ПП-ДБ и ГЕРБ пристигнаха след спор какъв да е министър на външните работи след ротацията - дали бъдещият министър председател Мария Габриел, сегашният министър-председател Николай Денков или трета фигура, посочена от ГЕРБ, какъвто вид пристигна последно от Борисов.

По думите на Петков ролята на министъра на външните работи е значимо дотолкоз, доколкото той би бил балансьор и поръчител в " тази доста сензитивна конструкция, в която управляваме ".

" Имаме работещ екип: Мария Габриел и акад. Денков. Те до този миг са работили в синхрон. Защо би трябвало да се вкарва още един човек, неосведомен с тяхната стратегия, неосведомен с тяхната работа, макар че министър председателят е Мария Габриел. Предлагаме Мария Габриел да вземе най-високия пост в страната, само че това явно е незадоволително за ГЕРБ, ” уточни Петков във връзка последната поръчка на Борисов външният министър да е от неговата партия.

Той прикани и за разговор сред обединенията в ръководството, който обаче да не минава през медиите.

По мотив новото болшинство от опозицията и отцепниците от " Възраждане " в Столичния общински съвет Петков разяснява, че
" когато ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " ИТН " си сглобят такова болшинство, те би трябвало да носят отговорност за дейностите си в СОС. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР