Очертава се трудно лято за тези, които планират да наемат

...
Очертава се трудно лято за тези, които планират да наемат
Коментари Харесай

Очертава се трудно лято! Колите под наем поскъпват

Очертава се мъчно лято за тези, които възнамеряват да наемат автомобил в чужбина. Те ще би трябвало да платят съвсем 60 на 100 повече, в сравнение с преди пандемията от ковид, разяснява Българска телеграфна агенция. 

Това сочат данните от изследване, извършено от профилирания английски онлайн портал iCarhireinsurance.com за застраховки на клиенти, които наемат коли чартърен. 

Онлайн порталът преглежда изискванията за наемане на автомобил, които оферират шест от водещите компании в бранша - " Сикст " (Sixt), " Херц " (Hertz), " Авис " (Avis), " Бъджет " (Budget), " Ентърпрайз " (Enterprise) and " Юръпкар " (Europcar), в шест известни дестинации за летен туризъм в Европа - Барселона (Испания), остров Крит (Гърция), Дубровник (Хърватия), Даламан (Турция), Ница (Южна Франция) и град Фару, административен център на известния туристически район Алгарве в Португалия. 

Оказва се, че цените на колите чартърен в тези известни измежду туристите места не престават да нарастват и доближават до приблизително по към 640 евро за седмица през това лято или с 58 на 100 повече спрямо летния сезон на предпандемичната 2019 година, когато междинната седмична стойност на услугата бе към 404 евро, написа английското издание " Гардиън ". 

Например, в случай че желаете да наемете автомобил в региона на турския курортен град Даламан за първата седмица на август, ще би трябвало да платите приблизително по към 522 евро, което е с над 50 на 100 повече спрямо предходната година, по данни на iCarhireinsurance.com.

Цените са още по-солени, в случай че решите да наемете кола в Барселона в разгара на лятото. Наемът там на автомобил от междинния клас, като " Фолксваген Голф " (Volkswagen Golf) или " Пежо 308 " (Peugeot 308), ще коства към 668 евро за интервала сред 29 юли и 5 август, пресмятат специалисти към профилираното онлайн издание. По същото време на предходната година това щеше да ви излезе близо 544 евро, а през 2019 година - единствено към 292 евро.

Защо скачат цените на колите чартърен?

Цените на колите чартърен се покачиха през 2022 година, откакто по време на пандемията фирмите продадоха забележителна част от автопарковете си, защото търсенето се срина. Когато ползата на потребителите още веднъж се увеличи след анулацията на множеството ограничавания, наложени по време на рецесията към КОВИД-19, се оказа, че компаниите за коли чартърен изпитват усложнения да възстановят напълно автопарка на фона на забавените доставки на нови коли заради световния дефицит на полупроводници. Поради това някои от фирмите в бранша са принудени да купуват новите си коли на по-високи цени и надлежно покачват цената на услугата, която дават. 

Средната седмична цена от към 640 евро за кола чартърен през август тази година е с 58 на 100 по-висока от цената на услугата (около 404 евро) преди експлоадирането на пандемията, отбелязва в. " Гардиън ". 

Все отново в някои от най-популярните туристически дестинации е допустимо да наемате кола за през това лято и на по-ниска цена в съпоставяне със същия интервал на предходната година, да вземем за пример на гръцкия остров Крит или в Дубровник в Хърватия. Като цяло обаче се обрисува колите чартърен да са по-скъпи през идния ваканционен интервал. 

Направете резервация за автомобил чартърен колкото можете по-бързо

Експертите от iCarhireinsurance.com поучават туристите да резервират коли чартърен колкото може по-рано, с цел да си подсигуряват допустимо по-добра цена. Според тях, в случай че през февруари предходната година резервацията за седмичен наем на кола в Барселона за предишното лято е възлизала на близо 544 евро, то през май 2022 година същата поръчка към този момент е коствала съвсем 690 евро. 

" Ако търсенето (на коли чартърен - бел. ред.) още веднъж надвиши предлагането, както това се случи през предишното лято, то цените може още веднъж да скочат с приближаването на летните месеци, които са пикови за бранша. Поради това си коства да резервирате автомобил чартърен допустимо най-скоро. Още повече, че доста компании оферират опцията за гратис отменяне на резервацията в период до 48 часа преди да вземете колата, тъй че ще можете да я измененията, в случай че цените паднат ", отбелязва Ернесто Суаерс, основен изпълнителен шеф на iCarhireinsurance.com.

" Сикст " купува 100 000 китайски електрически коли, с цел да ги отдава чартърен

Германската компания за коли чартърен " Сикст " разгласи предишния октомври, че през идващите години ще купи към 100 000 електрически коли от китайската автомобилостроителна компания Би Уай Ди (съкратено от " Build Your Dreams " или " Изградете вашите фантазии " - бел. ред.), съобщи ДПА.

Първоначално електрическите транспортни средства ще бъдат предлагани на клиенти на компанията в Германия, Франция, Нидерландия и Англия.

Китайската компания Би Уай Ди, която е един от най-големите производители на електрически коли в света, занапред стартира да навлиза на немския пазар, отбелязва ДПА.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР