Очертава се минимален консенсус, заяви пред DW съпредседателят на ДБ

...
Очертава се минимален консенсус, заяви пред DW съпредседателят на ДБ
Коментари Харесай

С ГЕРБ и Пеевски ще борим корупцията: Хр. Иванов

" Очертава се най-малък консенсус ”, съобщи пред DW съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в коментар за обединението на Доброто с ГЕРБ/СДС, търсенето на болшинство с Движение за права и свободи и персоналните договаряния с Делян Пеевски. Напомняме, че той беше правосъден министър в Борисов 2. Иванов получи поста си след митингите, които официално бяха против Пеевски в ДАНС, само че действително смъкнаха Орешарски и върнаха ГЕРБ на власт с поддръжката на Реформатоски блок и АБВ. Тогава Иванов също приказва за " консенсус ”.

" Ние сме казвали постоянно, постоянно, че ще вършим правосъдна промяна. Не с кого, а каква! Ако тя е вярната, няма никакво значение с чии гласове ", аргументира се в този момент той.

" Задачата на този парламент е да рестартира парламентарната република. За да решим политическата рецесия, ние би трябвало да отстраним дефицитите в политическия модел на ръководство. Тоест, да бъде направена конституционната промяна като върхова изява, а дружно с това да се организира поредност от други промени ”, разгласи още Иванов.

" Всичко това, което изреждам, е де факто един мини политически преход, един институционален преход, ориентиран към това България да се рестартира и модернизира, с цел да се почисти от корупцията моделът на парламентарната република, който имаме. Без това ние не можем да решим политическия проблем ”, изясни той задругата си с ГЕРБ и Пеевски.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР