Очертава се емирството Дубай (част от ОАЕ) вече да не

...
Очертава се емирството Дубай (част от ОАЕ) вече да не
Коментари Харесай

Дубай вече няма да е данъчен рай за чуждестранните банки

Очертава се емирството Дубай (част от ОАЕ) към този момент да не е " данъчен парадайс ", най-малко що се отнася до задграничните банки там. Владетелят на Дубай и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум издаде закон, с който се вкарва годишен налог от 20% върху задграничните банки, работещи в емирството. Това оповестяват от държавното управление на Дубай, написа ТАСС.

Новият закон ще важи за всички задгранични банки, в това число записаните в свободните стопански зони на емирството. Изключение от новото по-високо данъчно облагане се прави за банките, които имат лиценз да работят в Международния финансов център на Дубай (Dubai International Financial Centre).

От държавното управление прецизират, че съгласно новия закон, в случай че дадена задгранична банка към този момент предстои на облагане с корпоративен налог от 9% - в сходство с наредбите на Федерален закон № 47 от 2022 година - то размерът на сумата по него ще бъде приспаднат от общата сума на данъчните отговорности (от 20%). По подобен метод, федералният корпоративен налог и данъкът върху задграничните банки не се сумират.

Освен това, за първо нарушаване законът планува санкция до 500 хиляди дирхама (136,13 хиляди долара). В случай на второ нарушаване в границите на две години, задграничните кредитни институции подлежат на санкция до 1 милион дирхама (272,26 хиляди долара).

Интересно е да се означи, че пpeз 2023 година xopaтa c нeтнo cъcтoяниe нaд 1 милиoн дoлapa нaй-чecтo ce мecтят в: Aвcтpaлия (5,2 xиляди), Oбeдинeнитe apaбcĸи eмиpcтвa (4,5 xиляди) и Cингaпyp (3,2 xиляди).
 Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те
Страните в света, от които през 2023-а са си тръгнали най-вече милионери - и къде най-често се преселват те

Наша прилежаща страна е от най-предпочитаните за ново местоживеене от богатите хора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР