Очаквайте всеки ден на страниците на в.Марица интересни теми, новини

Очаквайте всеки ден на страниците на в.Марица интересни теми, новини ...

Четете в Марица: Карловски квартал скочи срещу 5G антена  


Очаквайте всеки ден на страниците на в."Марица" интересни теми, новини и рубрики. Ето и част от акцентите за утрешния брой:

Туризмът в Пловдив процъфтява след първия локдаун
Културата, спортът и фестивалите помпат оборотите в хотели, ресторанти и музеи. Чужденците са намалели в сравнение със знаковата 2019-а, но българите компенсират загубите. Туризмът в Пловдив е в ренесанс, противно на голямото мрънкане и предстоящия голям протест в бранша. Вдигна го българският турист, както се очаква да е в условия на пандемия и затруднени международни пътувания.

Община Пловдив няма да вдига такса "смет" и данък "сгради" за 2022 г.
Абонаментът за паркиране пред дома се увеличава от 60 на 150 лв. за година, но без промяна ще е остане цената на паркирането в синя зона.

Оправдаха д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха
Магистратите от Окръжния съд оправдаха д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов - Плъха. Така се сложи край на пълната с обрати съдебна сага, продължила две години и половина. Съдебният състав прие, че лекарят е стрелял при неизбежна отбрана, което го прави невинен за убийството. Заради незаконния пистолет "Валтер", с който е стрелял, д-р Димитров обаче получи 2 години условно с изпитателен срок от 3 години.

Ще се строят спортни зали в шест училища
В шест училища в Пловдив ще започне изграждането на физкултурни салони по съвместната програма на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков. Средствата са отпуснати изцяло от републиканския бюджет с решение на правителството през 2019 г.

Африканска чума по свинете откриха в лично стопанство в Съединение
Африканска чума по свинете (АЧС) е открита в лично стопанство в Съединение. Заболяването е констатирано случайно при едно животно, което собственикът доброволно изследвал за наличие на трихинелоза. При лабораторното изследване се установило, че прасето е болно от АЧС, но клинични прояви за болестта липсвали.

Карловски квартал скочи срещу 5G антена
Гражданите от карловския квартал „Сушица“ протестират срещу поставянето на антена на мобилен оператор, за която се предполага, че е за 5G мрежа. Съоръжението е монтирано върху обитаема къща в квартала след сключен договор със собствениците. Моментално обаче живеещите наблизо хора реагираха остро срещу съоръжението.
Източник: marica.bg