Очаквайте всеки ден на страниците на в.Марица интересни теми, новини

...
Очаквайте всеки ден на страниците на в.Марица интересни теми, новини
Коментари Харесай

Четете в Марица: Карловски квартал скочи срещу 5G антена  

Очаквайте всеки ден на страниците на в. " Марица " забавни тематики, вести и рубрики. Ето и част от акцентите за утрешния брой:

Туризмът в Пловдив процъфтява след първия локдаун
Културата, спортът и фестивалите помпат оборотите в хотели, заведения за хранене и музеи. Чужденците са намалели в съпоставяне със знаковата 2019-а, само че българите компенсират загубите. Туризмът в Пловдив е в подем, обратно на огромното мрънкане и идния огромен митинг в сектора. Вдигна го българският екскурзиант, както се чака да е в условия на пандемия и затруднени интернационалните пътувания.

Община Пловдив няма да подвига такса " боклук " и налог " здания " за 2022 година
Абонаментът за паркиране пред дома се усилва от 60 на 150 лева за година, само че без смяна ще е остане цената на паркирането в синя зона.

Оправдаха доктор Димитров за убийството на Жоро Плъха
Магистратите от Окръжния съд оправдаха доктор Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов - Плъха. Така се постави завършек на цялостната с обрати правосъдна сага, траяла две години и половина. Съдебният състав одобри, че лекарят е стрелял при неизбежна защита, което го прави почтен за убийството. Заради противозаконния револвер " Валтер ", с който е стрелял, доктор Димитров обаче получи 2 години условно с изпитателен период от 3 години.

Ще се строят спортни зали в шест учебни заведения
В шест учебни заведения в Пловдив ще стартира построяването на физкултурни салони по взаимната стратегия на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Това заяви зам.-кметът Георги Титюков. Средствата са отпуснати напълно от републиканския бюджет с решение на държавното управление през 2019 година

Африканска чума по свинете откриха в персонално стопанство в Съединение
Африканска чума по свинете (АЧС) е открита в персонално стопанство в Съединение. Заболяването е установено инцидентно при едно животно, което притежателят непринудено изследвал за съществуване на трихинелоза. При лабораторното проучване се открило, че прасето е болно от АЧС, само че клинични прояви за заболяването липсвали.

Карловски квартал скочи против 5G антена
Гражданите от карловския квартал „ Сушица “ стачкуват против слагането на антена на мобилен оператор, за която се допуска, че е за 5G мрежа. Съоръжението е инсталирано върху обитаема къща в квартала след подписан контракт със притежателите. Моментално обаче живеещите наоколо хора реагираха остро против оборудването.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР