Очаквайте тази вечер от 22:30 в В кадър документалният филм

...
Очаквайте тази вечер от 22:30 в В кадър документалният филм
Коментари Харесай

Тази вечер В кадър: Европа в България

Очаквайте довечера от 22:30 в " В кадър " документалният филм на Цветана Кръстева " Европа в България ". Той е отдаден на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през очите на двама млади доброволци към Европейското председателство. Филмът описа за ролята на България като ръководител, с какво тя може да способства за бъдещето на Европейски Съюз, какво може и не да направи като ръководител. Каква е изгодата за елементарните хора от председателството.

Вижте повече за кино лентата в диалога с Цветана Кръстева в " Денят стартира ".

Цветана Кръстева, сценарист на " Европа в България ": Целта на нашия филм е да покажем, че Европейското председателство не е единствено садене на теменужки, поправки на здания, замяна на плочки. Това, което искахме да погледнем, е, че това е един огромен тест за реномето на България. Това е първото председателство, откогато тя е член. Веднъж на 14 години, т.е един път попадаме във вихъра на европейската политика. Във кино лентата има две линии и единият е през очите на двама доброволци,през техните очи, да забележим техните очаквания,очаквания. Много постоянно те споделяха, че това е късмет за тях да научат малко повече и да видят по какъв начин машината на Европейски Съюз работи тук в България. Пътувахме и в провинцията.

В извънредни изявленията за Българска национална телевизия ще видите мненията и оценките на високопоставени европейски политици като ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни, някогашния ръководител на Европейски Съюз Херман Ван Ромпой, мин. на външните работи на Унгария Петър Сиярто, както и министрите за Българското европредседателството Лиляна Павлова и Екатерина Захариева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР